Mössa och halsduk.

laura

pipo1 pipo2laura3

Ganska skönt med en varm, torr dag med sol (!) här mellan alla de grå och mörka. Laura har på sig mössa och halsduk som jag stickade av rosa bandet garnet jag fick i present tidigare i höst. Även presentbandet hittade en plats i mössan som rosett. Här kör vi ännu med babymodell på både mössan med knytband och på halsduken med hål att trä den igenom. Annars åker allt av direkt. Jag tog tillochmed idag i användning minihängslena som man fäster vantar i halaren med. Inomhus skulle ju Laura förstås ha på sig både skor, vantar och mössa, men utomhus skall de av. Nå, även denhär fasen har jag sett två gånger tidigare, så inget nytt där inte.

————————————-

Lauralla on kutomani pipo ja kaulaliina Roosa Nauha langasta.

Annonser

5 thoughts on “Mössa och halsduk.

  1. Hej! Det här inlägget (bilderna) fick mig att tänka på en sak som du kanske kan hjälpa mig med: Vad hade ni för typ av höst-/vinterkläder (typ ”halare”) åt Laura då hon började röra på sig mer/lärde sig gå? För visst var det så med henne att hon lärde sig gå just innan snön? Vi är ju liksom lite i en ny sits nu då minstingen börjat resa sig upp och krypa just nu till hösten. Antar det skulle vara skoj för henne också att få utforska lite också utomhus (kanske inte i de alltför lerigaste vädren, men ändå) men vill ju inte hon ska bli blöt/kall och funderar lite över olika alternativ. Mammalådans overall funkar ju bra i vagn och så, men är ju inte riktigt till för utelek. Med storasyster som ju då är ett sommarbarn var det här aldrig aktuellt…

    • Jo, Laura lärde sig att röra på sig just i kallaste vintern, och det var faktist samma med Tilda för 2 år sedan. Vi har haft en ordentlig Reimas mörkblå vinterhalare på våra barn, som de haft på sig då de lekt utomhus (mammalådans halare då de sovit i vagnen). Vår halare var i storlek 74 cm och det var bra att den var just passlig och inte alltför stor för det underlättade rörelsen i den. Under hade jag yllehalare och dessutom body+byxor från polarn i tunt ylle. Dessutom har vi haft kurabyxor också i storlek 74 cm som vi klätt på vid behov. Synd att vi inte har kvar kläderna, annars kunde ni ha fått ta över dem, men jag tror nog man hittar ganska lätt nån bra halare i liten storlek tex på Nella&Nuttu.

      • Ok, tack för ditt svar! Något i den stilen har jag nog också funderat på! Nästä steg blir väl att fundera just på det där med storleken. Vill ju gärna halaren ska gå på en tid framöver också, men inte att den ska förhindra rörligheten. I andra kläder har hon nu kanske främst 62, men också någon 56:a kvar, likväl som någon 68 också är i användning. Det varierar ju mycket med modell och märke och så har jag dessutom en ganska spinkig flicka, vilket ju också inverkar.. Ska hålla ögonen öppna och hoppas jag hittar nåt bra begagnat/på rea!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s