Brunch.

brunch2 brunch3 brunch4brunch1Om vi inte skulle ha barn tror jag att vi skulle äta brunch ute de allra flesta helger. Nu känns det inte riktigt värt mödan att ta hela schacket med på brunch nånstans så brunschen får komma hem istället. Vi brukar nästan alltid ha äggröra och något gott bröd, och idag satsade vi på lite mer olika sorters frukter än vanligt, för att ens få lite färg i den gråa allhelgonadagen. Jag ska återkomma med det om inte godaste så åtminstone det simplaste brödreceptet som jag nånsin testat på.

Carambola kommer jag alltid att förknippa med vetenskapscentret Heureka, för det var på Heurekas invigningsfest i slutet av 1980-talet som andraklassisten Maria smakade på dem för fösta gången. Det var en mycket spännande frukt på ett spännande ställe.

brunch7

brunch6Efteråt kommer nästan dagens bästa stund. Maten är uppäten, råddet undanröjt och diskmaskinen är på. Mätta och belåtna leker barnen nöjt tillsammans alla tre och föräldrarna kan lugnt sitta ner en stund med en kaffekopp och något att läsa. Sen kan lördagen fortsätta i sin lugna takt.

———————

Lauantaibrunssi perheen kesken. Yksi viikon kohokohtia, sanoisin.

Annonser

8 thoughts on “Brunch.

 1. ok, Elin brukar oxå gå och sova 13.30 tiden och hon vaknar mellan 7 och 8 på morgon, men hon sover mellan 1-2h inne i sängen.

  • Kul att höra om nån annan liten också med nästan samma rytm! Jag har inte ens provat att försöka få Laura att sova inomhus (de äldre sov nog inomhus efter 1 års ålder), för hon sover så bra i vagnen och då behöver inte systrarna vara så beroende av hennes rytm.

   • Vår knappt 2-åring sover också från 13/13.30. Hon sover 1-1,5h. På morgonen vaknar hon oftast kring 8, men det varierar mellan 7 och 8.30. Någon enstaka gång har hon sovit till 9.30/10, och då har hon skippat dagssömnen eller sovit bara en kort stund i bilen. Ganska skönt att kunna ha en sån rytm!

   • Vi gillar också denhär rytmen. Den passar oss då klubben slutar kl 12 och efter det blir det lunch, lite lek och sedan sömn. Ingen stress och samma lunchtid för alla.

  • Jo, hon sover nog närmare 2h ute i vagnen varje dag, men hon går och sova först kl 13.30. Konstigt sent tycker jag, då hon vaknar mellan kl 6 och 7 på morgonen. Meen det är nu hennes rytm.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s