Marianne.

marianne9marianne6Jag och min minsta inredningsassistent bytte ut textilerna idag i flickornas sovrum medan de var i klubben. Såhär såg det ut tidigare. Ut med pannlapparna och in med marianneränder kan man kanske kalla denhär minimakeovern. Lite mindre färg och mera vitt för omväxlings skull. Pannlappsgardinerna fick ge plats för de naturvita gardinerna (Marimekkos ”Lepo”) som hängde i vardagsrumsfönstret i vår förra lägenhet, men som har bara legat i skåpet nu i närmare två år. Vimplarna fixade jag hastigt av paketspapper vi hade hemma.

marianne2marianne1Mattan är helt ny och min favorit. Det är en pappersmatta  från HAY som finns i ett antal härliga färgkombinationer. Det syns dåligt på dehär bildena, men denhär mattan har ränder i flera vita nyanser. De virkade mattorna som tidigare var här kanske hittar ett nytt hem i början av december då jag skall ha ett loppisbord för sjätte och sista gången i år.

marianne7Flickorna sover ju främst bara i dethär rummet, så jag vill inte ha något annat än sängar, en stol och lite böcker, samt klädförvaringen i dethär rummet. Det blir enklare att hålla ordning och städa.

marianne4 marianne5 Här säger jag rest in peace åt Tildas T vattenmugg, som numera finns i ett x-antal skärvor efter att den tragiskt och helt oskyldigt kom emellan två systrar som sloddes.

marianne3Sängarna fick ett par väggklistermärken på sig, men väntar fortfarande på en omgång med vit färg. Flickorna tyckte rummet blev riktigt fint, men tackade för mödan genom att dra ner ALLA sina kläder från garderoben i sängarna och annars bara vara så älskvärda att jag var mycket nära att ansluta mig med lokförarna och alla andra som strejkar idag. Tyvärr hittade jag inte direktnumret till fackförbundet för hemmamammor så det fick vara.

marianne8Av någon anledning har jag varit snål på Mariannegodis hela dagen idag. Snart när det blir tyst och frid och fröjd i huset igen skall jag ta mig an dehär och titta på en film som jag länge väntat på att få se, nämligen ”Tavarataivas”.

———————————–

Tyttöjen makuuhuone sai uudet marianneraidalliset tekstiilit. Vaihtelu virkistää.

Annonser

2 thoughts on “Marianne.

  1. gillar deras rum, så avskalat och fint. lakanen är så härliga. skulle vara perfekt med skilt lek och sovrum ju. fast jag är inte beredd att ge bort mitt pysselrum ännu 😉

    • Om bara lekrummet också alltid skulle vara lika avskalat och ordnat… För oss funkar det bäst såhär med skilda lek- och sovrum, för vi har två sovrum nere och två sovrum uppe och jag tror inte att det ännu skulle fungera att vi skulle sova i olika våningar. Jag sörjer också lite redan den dagen då flickorna skall alla ha egna rum och vi blir av med vårt arbetsrum.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s