Bland fladdermöss.

halloween5halloween1 halloween4halloween3halloween2 halloween7Halloween idag. Jag ställde till med en simpel överraskningshalloweenlunchfest åt familjen. När man har småbarn räcker det som tur med lite svarta fladdermöss av paff som dekoration och lite spännande choklad för att de skall tycka att det är en fest.

Jag är själv fortfarande lite förvånad över hur stort Halloween verkar ha blivit. Då jag var liten nångång på stenåldern så visste vi knappt vad Halloween är. Nu verkar alla dagisar och skolor ha Halooweenmaskerader, är det så? Jag tycker det är skoj, jag menar vad som helst är ju bra som piggar upp i höstmörkret, och jag tror inte ”trick or treat” kommer att komma hit och konkurrera bort påskhäxeriet. Igår var jag med Leia på temppuskola i Mårtensbro skola, och när vi kom in i skolan möttes vi av en mängd svartklädda häxor, draculan, skelett, katter och all världens skrämmande varelser som dansade på matsalsgolvet och åt godis och popcorn. Det var årskurserna 4-6 som hade Halloween disco. Mycket gulligt och lite nostalgiskt, jag menar, jag har inte firat Halloween i min barndom, men på skoldisco har jag nog gått.

halloween6

Min nyaste växt i den svarta papperspåsen är en Sicksackbuske (Corokia cotoneaster) som passar ypperligt att pynta nu inför Halloween. Det finska namnet är nämligen ”kummituskasvi”, dvs spökväxten. Med eller utan fladdermöss tycker jag om den, simpel karg och lite sådär fulfin.

—————————–

Juhlistimme pienimuotoisesti Halloweenia tänään syömällä lounasta lepakkojen keskellä. Kummituskasvi (Corokia cotoneaster) on uusi lempparikasvini. Sopivan karu ja simppeli ja kivannäköinen ihan ilman lepakkokorieteitakin.

Annonser

2 thoughts on “Bland fladdermöss.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s