Tisdagsmys.

glögg1 glögg2 glögg3 glögg4Glögg.

Idag, imorgon, alla dagar fram till jul och alla dagar länge efter jul. Helst gjord på min mammas svartvinbärssaft och glöggkrydda med lite extra stjärnanis och en kanelstång. Inga russin och mandlar, bara dryck. Kvällens version lagade jag dock av äppelmust (också den mammas och pappas). Den blev också riktigt god, men jag föredrar nog den traditionella röda versionen. Vi har nog en flaska med årets Blossa också i skåpet som en snäll granne kom över med, men den kändes lite väl heavy att öppna såhär en tisdagkväll medan nån har telefonkonferens i barnens lekrum och en annan halvligger i soffan med en bunt tidningar och en strumpstickning.

————————

Tänään glögi keitettiin omenamehusta ja hyvää oli sekin.

Annonser

4 thoughts on “Tisdagsmys.

  1. Du skulle inte ha lust att dela med dig av ett recept? 🙂 Är jättesugen på bra finsk glögg.
    Den söta sliskiga som säljs här i Sverige som man bara dricker i små espressokoppar får mig att må illa :-/

    • Nu måst jag erkänna att min glögg nog också är ganska söt…är ju känd som en riktigt sockerråtta… Men jag brukar laga såhär ungefär: antingen 1 del svartvinbärssaft och 3 delar vatten eller så äppelmust som sådan. Glöggkryddan köper jag färdig i butiken eller fixar själv med pomerans, kanel, nejlikor, kardemumma, ingefära och kryddanis. Ibland lite muskot. Blandar till en blandning som jag låter koka med saften i 10 min. Ca 2 msk blandning per liter. Sen brukar jag ha i lite citronsaft också. Förlåt för den råddiga beskrivningen, men jag tycker det är bara att prova sig fram själv. Prova olika safter och olika blandningar av kryddor bara.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s