Kieris.

lauraLaura har musiklekis på tisdagmorgnar och nu har Leia och Tilda fått byta klubbdag till tisdag vilket gör att jag och Laura efter musilekisen har nästan två timmar på oss att hitta på något på tumis. Idag valde vi att besöka det andra stora shoppingcentret som öppnat här i stan förra veckan, dvs den nya Återandvändningscentralen vid Knektbron (nära polisstationen). Tummen upp för både Återandvändningscentralen och mitt shoppingsällskap, som annars fick själv utforska butiken, men gick snällt med på att bli placerad i kundvagnen med ett paket russin då vi gick igenom glasavdelningen.

återv6Jag är ju lite emot spontanshopping utan försöker själv shoppa enligt behov eller åtminstone tänka två gånger innan jag tar upp plånboken. Jag måste inte nödvändigtvis fynda något på ställen som dethär bara för att det är så billigt eller tillochmed gratis.

Men den nya Återandvändningscentralen är jättestor och riktigt fräsch. Här finns allt man kan tänka sig och mycket mycket mer. Plus för att både möbler och småtillbehör finns i samma byggnad nu och inte i två skillda som det var i Mattby.

återv9Dehär gungstolarna gillade Laura.

återv8

Jag gillade Plan B kollektionen. Det är unika produkter gjorda av återvunnet material i Återanvändningscentralens syateljé och verkstäder.

återv5 Brist på grejer fanns det då inte. Hur skulle det vara med ett par skridskor?

återv10 I pysselhörnan fanns en hel del pysselmaterial. Det är Hantverkstjänsten Näprä som står för denhär avdelningen och där fanns allt från tapetrullar till vinylskivor till knappar, träpärlor, tygbitar, snören och allt möjligt annat.

återv11 återv12Kläderna var luftigt sorterade och provrummen riktigt snygga.

återv7En hel avdelning med bara juldekorationer…

Det som jag själv förstås var mer intresserad av var doneringen av grejer, eftersom 2013 ju har varit och fortfarande är rensningens år här i vår familj (rensning av saker då, för tydlighetens skull). Även doneringen av saker är nu lite smidigare. Man backar lätt in med bil till lastplatsen eller dumpar av en ikeapåse, som vi idag, direkt bredvid ingången till affären.

Aj, vad allt vi shoppade idag i dethär stora varuhuset? Vi gick helt crazy och spenderade hela 40 cent på två stycken handgjorda fina festljus som kommer att få pryda dukningen på självständighetsdagen eller nån annan lite festligare måltid.

———————

Nihtisillan uusi kierrätyskeskus.

Annonser

6 thoughts on “Kieris.

  1. Åååååh! Måste måste besöka nästa vecka de e ju ganska nära oss! Laura liknar så sina äldre syskon på bilden! Förresten om ni är i knutarna med Laura får ni jätte gärna komma och gästa oss ngn dag, kanske Laura vill leka med en liten Aaron?

  2. Aha, tack för tips, bör besökas! Påminner om Röda Korsets Kontti-loppisar, fräscht och luftigt. Och tydligen lika bra priser:).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s