Lite mera födis.

kalas1Lite mer bilder från kalaset. Vi valde att ha kalaset direkt på morgonen för då behöver ingen gå otålig omkring hela dagen och fråga när gästerna kommer sådär tre gånger i minuten.

Temat var ju My Little Pony, så vi pysslade ihop vimplar till alla fönster i vårt vardagsrum/matsal av presentpapper, pappersnöre och klistermärken. Tillräckligt simpelt att göra tillsammans med en 3-åring och en 5-åring medan 1,5-åringen sover dagssömn. Eftersom vi gillar prickar i denhär familjen så fick ballongerna bli prickiga. Vanliga vita ballonger fick rosa och ljusblå prickar av akrylfärg. Vi gjorde inga nya pappersdekorationsbollar, utan återanvände de som klarade sig från Tildas kalas i sommar plus att vi skaffade ett par diamantformade bollar från ikeas papperssortiment och ett par mindre bollar från ikeas juldekorationssortiment. Om man använder sig av färdiga papperdekorationsbollar som dehär, skall man inte limma ihop dem med tarrorna som finns färdigt på dem utan istället fästa ihop dem med vanliga gem. Då man firat färdigt tar man bara bort gemen och viker ihop dekorationerna igen så de blir platta och praktiska att förvara tills nästa fest. Våra barn tycker det är roligt med dekorationer och de får gärna hängas upp i god tid och hållas kvar långt efter kalaset.

kalas2 kalas3kalas12kalas4 I matväg satsade vi på pastasallad där alla fick själv plocka vad de ville, bröd med pålägg samt stickor med köttbullar, knackorv och grönsaker.

kalas5 kalas6kakaPonykakan hade rosa marsipan på och var fylld med kinuskihallonfyllning. 

kalas14Vi bakade också Rocky Road Brownies. Superchokladigt, mäktigt och gott. De går jättebra att frysa också.

kalas8 kalas9kalas17

Nu på fredagen blir det kompiskalas och sen är det ju snart dags för farsdag. Mera kaka åt folket!

———————-

Muutama lisäkuva synttäreiltä.

Annonser

4 thoughts on “Lite mera födis.

  1. Festligt värre! Riktigt så man blir på festhumör själv! 🙂 Bra idé med ”självplockad sallad”, den ska jag nog låna nån gång! 😉 Och grattis till stora flickan så här i efterskott! Såg att min kommentar på ditt tidigare inlägg inte kommit fram(?).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s