Lila.

mat2mat1mat3 mat4

Grönsakspuresoppa. Finns det nån lättare vardagsmat? Idag blev vår version snäppet mer exotisk med lila morötter och en rund zuccini, odlade nånstans här i Esbo (den lilla K-butiken i Gäddvik satsar mycket på närodlat, plus för det!). Nästa gång tar jag paketet med vita morötter istället, mycket spännande dethär med soppa, alltså.

——————-

Keitto pyöreästä kesäkurpitsasta ja liiloista porkkanoista.

Annonser

4 thoughts on “Lila.

  1. Mera lila morötter åt folket! (Fast de marknadsförs som svarta på fröpåsen..) Tycker de är så vackra som rå. Vi hade gula,vita, orange och då svarta/lila i år, barnen gillade! Fast det var lite lurig fröpåse då den största delen endå kom som orange. 😦

  2. Lila morötter är verkligen vackra som råa, men inte då de kokats. Satte dem i fisksoppa här för ett tag sen och de var mindre aptitligt bruna när soppan var klar att ätas. Soppspadet likaså var brunt, så inte ett lyckat försöka till att piffa upp maten.

    • Jo, jag märkte också att det lossade färg i kokvattnet. Det gjorde inte så mycket när allt ändå bara mosades ihop, men jag kan tänka mig att en fisksoppa helst skall göras av hederliga orange morötter…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s