Instrumentet.

kantele

Vi är numera stolta ägare till en fin blå femsträngad kantele.

I musiklekisen som våra barn går på börjar de spela kantele i grupp i 5-årsåldern och det blir dags nu för Leia att börja efter julen, så det passade oss fint  då vi blev erbjudna att köpa denhär begagnad. När barnen börjar skolan kan de sedan börja spela något annat instrument.

Jag har själv aldrig spelat kantele, så det var helt kul att själv plinga lite på den. Det blir roligt att se om nån av flickorna med tiden blir riktigt intresserade av at börja spela något instrument, men alla skall de väl åtminstone lära sig att spela jordgubbe och blåbär på denhär.

———–

Meidän sininen kantele. Leia aloittaa mansikoiden ja mustikoiden soittelun musiikkileikkikoulussaan joulun jälkeen.

Annonser

6 thoughts on “Instrumentet.

  1. Åh, kantele är en riktig barnklassiker, känns som om alla barn i Esbo spelade det när jag var liten 🙂 Säkert annanstans också såklart, men inte i samma grad

  2. Spelar man kantele nuförtiden i skolorna? Har sett i flere år nu att barn går och bär omkring på sådana. Då jag var barn/skolålder på 80-talet var det nog blockflöjt som gällde.

    • Jag har för mig att det spelas en hel del här i nejden också i skolor. Jag hör också till blockflöjtsgenerationen… det är svårt att glömma de ljuva uppträdandena på vårfester då en hel klass spelar blockflöjt…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s