Bollar.

virkade bollarJag tycker att det är lite jobbigt att erkänna att alltför ofta tycker jag att de bästa stunderna är då jag får vara helt ensam för mig själv utan barnens eller nån annans sällskap. Jag vet att alla människor behöver dessa stunder och jag vet att jag haft en kronisk brist på dem de senaste åren, men ändå känns det lite avigt att jag hellre stannar hemma en lördag förmiddag då resten av familjen far iväg på äventyr i det strålande höstvädret. Jag njuter istället av att springa en runda, tvätta ett par maskiner och bara vara ensam hemma i tystnaden, Känslan att njuta mest när jag är ensam har inte precis minskat nu när jag firat min femårsdag (!)  som hemmamamma i ett sträck. Det känns mer och mer som om vi i vår familj skulle må bra med byte till en nån forms jobb/dagisvardag istället, men det är omöjligt att veta sådant på förhand. Ovissheten är jobbig. Förändringar är svåra och att göra beslut om förändringar är ännu svårare.  Till slut blir ju ändå det mesta bara bra.

Så länge man funderar på svåra frågor kan man ju alltid ta och virka bollar. Det har jag gjort. Denhär bollslingan består av 26 virkade bollar i fem färger som jag fäste i ett virkat snöre. Hemgjorda happy lights utan lights.

—————————–

Virkkasin happy lightskopiot. 26 palloa viidessä värissä.

Annonser

17 thoughts on “Bollar.

 1. coolt, jag har di där happy lights men dina va ju super coola, man kan säkert lägga ljusslingor i di där också, eller börja d brinna då? 😦 min mamma ha virkat såna där bollar men inte för det där ändamålet, utan det var min 6åring som skulle ha dom som stenar i sin lek 🙂

  • Jag tror nog de riktiga happy lightsen också kommer hit till oss nån dag, de är bara för fina!! Speciellt dedär vita som du har… Jag tänkte faktist gräva fram en ljusslinga ur julpyntslådan nån dag och fästa i min girlang, tror inte att det skall vara nån brandrisk.

 2. Jag njuter så att vara ensam hemma o tvätta byke då de andra är ute på gården…härligt! MMm….kanske jag förstår vad du menar med byte till dagis/jobbvardag, har så samma känslor. Jag tycker nog om att vara hemma men…skulle väldigt gärna börja och jobba och känna mig själv som en del av ett ”vuxet jäng” ha lunchpauser, samtal, egen tid i bilen/bussen etc. Men ta o fundera nu ordentligt på vad du/ni vill och vilka möjligheterna är. Hjälper gärna med dagisgreijer ifall du behöver hjälp…vet ju ett o annat. Det skulle nog gå bra med alla era flickor tror jag 🙂

  • Tack! Jag tror gott att du förstår! 😉 Alla möjligheter har ju sina sidor och det ”värsta” är att vi har alla möjligheter öppna… Ibland skulle det vara skönt att nån annan bara kom och bestämde för oss… Storgrubbleri på gång, men nog kommer vi väl på den bästa lösningen för oss så småningom!

   • Vi har sååååå samma funderingar på G, eller jag har. Vet ju nog redan när o hur men ändå. Vi måst definitivt gå på vår öl nu asap!! Behövs grubblas lite till sidu!

 3. oj, så smart och snygg! sån vill jag också ha ju, synd att jag är usel på att virka 😀
  och man ska göra som det känns allra bäst, detdär med hemma vs. jobb! jag tyckte det var enbart roligt att hinna jobba ett halvår där efter studierna var klara och innan abbe kom! 🙂 varje familj vet nog vad som är bäst för dem, men detdär vet du ju 🙂

  • Nån gång när du känner att du har energi skall du ta fram en virknål och tråd! Du kommer garanterat att bli lite snopen när du märker att ”höh, var det inte svårare än såhär?” 😉 Ja, varje familj vet nog vad som är bäst för dem, det håller jag med till 100%, förutom att just nu vet jag inte vad detdär ”bäst” är för oss. Vems behov är viktigast? Vem skall anpassas för vem? Svåra frågor, men vi kommer nog säkert till nån lösning, jag är väl bara lite höstvirrig…;)

   • tyvärr där, har faktiskt virkat några små grejer och aldrig riktigt funnit att virkningen varit min grej. min syster är dock sjukt duktig på virkning, så vi har både virkade filtar, tårtor, klänningar och annat här hemma. tur det! virkade grejer är ju så fina! måste säga att hon ska kolla in dina happy lights! 🙂

    tror nog att ni hittar en bra lösning för er också, ibland måste besluten få ta tid och så blir det bra tillslut 🙂

 4. Wow! Jag har hur länge som helst velat börja virka korgar (kan alltså inget om varken virkning eller stickning) men det blir bara inte av. Har du ngt tips på var jag hittr bra beskrivning på hur man gör?

 5. Visst behöver man vara för sig själv ibland. Det är såklart både roligt och jobbigt att vara hemma med barnen. Men när man väl börjar jobba och lämnar barnen på dagis/ i skolan inser man att man faktiskt hade det ganska skönt hemma. När barnen är trötta på morgonen och är ledsna vid lämning är det inte kul att stressa iväg till jobbet. Det känns bara så fel! Var kvar hemma om du kan!!

  • Tack för kommentaren! Du har ju nog rätt… Egentligen tror jag inte att det är själva jobbet jag längtar till, utan att få vara ensam och sätta mig själv i fokus lite mera. Vara mer självisk helt enkelt. Det går ju sen att fixas på olika sätt…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s