En bordsduk och en vädjan (och en liten utlottning).

duk1 duk2 krysantem stickningNästan så jag vågar påstå att vi konsumerar mera ritpapper i vår familj än medeltalsfamiljer. Då blir det tyvärr också bordsduken som får lida mer än i medeltalsfamiljen. Nu har vi en ny en igen för vår förra blev lite väl full med diverse målfärgs- och tomatsåsfläckar så den fick snällt gå i pension. Vi hade den bara i ett halvt år, men vissa saker har ett snabbare omlopp i barnfamiljer där medlemmarna gillar att klotta med både mat och färger. Denhär gången blev det en duk från Finlayson. Mönstret heter Coronna och är från år 1958. 50-talet håller i sig helt klart som en av mina absoluta favoritårtionden inom inredning.

Det enormt fina vädret bara fortsätter. fast det känns en aning knepigt då man på morgonen tror att det är höstigt och kallt då det är imma på balkongens glasräcke, men sen är det plötsligt 20 grader redan klockan 12. Man känner sig lite mittemellan åstiderna då man  sitter man klockan halv sju på kvällen på terrassen i solen i bara shorts och linne och stickar av yllegarn medan man sörplar i sig iskaffe. Man vill tända ljus och ha höstiga krysantemer som blommor, men däremot vill man absolut inte att man skall behöva klä på en massa paltor på sig (eller barnen) då man går ut.

Det känns som om denhär bloggen också är lite mittemellan. Är det en familjeblogg eller är det mera en inredning/ordningsblogg. Jag vet inte riktigt. Vad säger ni som tittar in hit mellan varven. Varför klickar ni in er här och vad gillar ni att läsa om? (finns det något önskeinlägg eller nån fråga?). Bland alla som svarar skall jag ta och lotta ut nån liten överraskning (som inte är nåt stickat, jag lovar!).

Annonser

71 thoughts on “En bordsduk och en vädjan (och en liten utlottning).

 1. Just hittat din blogg så kan inte uttala mig ännu men gillar överlag bloggar med blandade inlägg 🙂 En fråga: Var har du hittat/köpt den jättefina duken o. visst är det vax? letat som en tok efter en fin.

 2. Störtgillar din blogg, kommer inte ihåg när jag ramlade in men tyckte genast om det jag så. Snygg inredningsstil, skönt minimalistiskt men ändå med familj och barn i fokus. Gillar!

 3. Jag tycker mest om att läsa och titta på bilder från din familj för att de utstrålar sådan värme. Jag tycker också det, är spännande med organiseringstipsen. Inredningen brukar jag knappt lägga märke till då det ligger, långt från mina intresseområden. Bra mix hittills. Ser fram emot att fortsätta läsa.

 4. Jag tittar in här regelbundet fast jag inte har egna barn, tycker det är intressant med allt som har med inredning och ordning att göra! Fortsätt på samma sätt!

 5. Superrolig blogg att läsa. Gillar också allt, inredning, småbarnslivet, pyssel, handarbete. Å dessutom din otroligt positiva sida. Du är aldrig ”trött o gnällig” eller åtminstone inte i bloggen 😉

  • Tack! Som du säkert kan räkna ut så har jag säkert lika mycket inte-lika-roliga-stunder som alla andra mammor, men tycker inte de stunder är alls värda att dokumenteras, satsar hellre min tid på nåt roligare 😉

 6. Gillar blandningen av inredning, trädgård, barn, tips. Har själv barn i samm ålder och är intresserad av liknande saker så bloggen tangerar mitt intresse också. Önskar bara jag kunde virka lika bra som du också.

 7. Jag följer med din blogg för att jag njuter av att du har hittat Ditt Liv och Din Stil. Och din humor. Var ditt sinne för ordning och reda kommer ifrån har jag ingen aning om. Bra, Maria, du blev bättre än jag!
  Att följa med bloggen får extra djup då jag har privilegiet att träffa dig och din familj alltid emellanåt. Planerar att komma och hälsa på nästa gång vid tiderna kring Leias födelsedag.

 8. Gillar blandningen! Jag blir (ibland) inspirerad att försöka hålla ordning och reda hos oss, tack för det! Jag har fyra barn, en är 7 år, en 3 år och två har just fyllt ett, så det är en liten utmaning! Våra familjer har alltså vissa likheter, och det är alltid roligt att läsa om hur andras vardag ser ut!

  • Om du har fyra små barn och ens ibland försöker hålla ordning och lyckas med det och reda så lyfter jag på hatten! jag tycker att det är helt tillräckligt utmanande med bara en 1-åring!

 9. Du har ju så fina bilder på din blogg. Både på era barn och inredningen, omgivningen. Roligt att även läsa lite om er vardag och sen också se dina alster och få inspiration. Och sen är ju ditt bloggnamn väldigt lockande också, muminmamman, där klickar väl de flesta direkt 😀

 10. Jag klickar in här för jag gillar blandningen av allt du skriver om. Älskar din inredningsstil, gillar att läsa om barnen och hur din vardag är med tre små barn och blir så inspirerad av ditt stickande att jag snart bara måste lära mig att sticka. That is när jag nu hittar tid för det vid sidan om hemmamamma/studielivet. Och så tar du fina foton! Mer träning läser jag då så klart om.

  • Tack! Jag har sagt det förut: om jag kan sticka så kan alla det! Du kommer helt säkert att så småningom hitta en balans i er nya vardag och det kommer säkert att gå finfint på alla fronter!

 11. Jag gillar också blandningen av familjeliv, inredning, pyssel och ordningstänk! Så fortsätt så här bara. Det är jätte bra med mitt emellan 🙂

 12. Din blogg är som en godispåse, fina bilder, trevliga inredningstips och roliga pysseltips. Du inspirerar mig. Fortsätt i samma stil.

 13. Ja, jag har ju själv också barn (varav min äldsta då är som din mellersta i ålder) och så tycker jag om inredning, pyssel och sådant. I och med vårt byggrpjekt och analkande flytt blir det också hela tiden allt mer aktuellt med ordning och reda, så för mig pasar din blandning perfekt! Gillar också ditt ärliga sett att skriva eller att du ”vågar” visa bilder också från ”kaosvardagen”. Så är det ju alltid lite extraroligt med någon som verkar ha en hel del gemensamt med en själv, fast det visste du säkert redan? 😉

  • ja, vi har nog en HEL DEL gemensamt har jag märkt! Undrar hur det skulle kännas att träffas IRL? 😉 Jag är inte så superintresserad av ert bygge ännu, detdär med vatten och avlopp och sånt känns lite främmande just nu (vem vet, om nåt år kanske det är jag som sitter där mitt i ett bygge…), men oj, så jag kommer att hänga på din blogg sen då ni börjar med det inre!;)

 14. Gillar din blogg! Innehållsmässigt en skön mix av sånt som intresserar mej,- familjeliv, inredning, ordning och reda trädgård, lek, pyssel och handarbete… Tycker om att läsa om er vardag! Inspireras av ordningen i ert vackra hem! Fortsätt gärna i samma fina stil :)!! Tack för att du delar med dej av er vardag! Må gott! H. Malin

 15. Jag älskar dina fina inredningsbilder, och så blir jag inspirerad att hålla ordning och städat. Som det redan sagts är sen mixen med ert privatliv det som gör det än mera intressant. Kram 🙂

 16. det jag gillar med din blogg är just blandningen. inredning blandat med vardag och barn. så inspirerar du mig till att bli mera ordningsam och hålla den ordningen, tack för det! känner igen mig samtidigt som jag får titta på fina bilder, lite så 🙂

  och fin ny vaxduk. skulle gärna ha räsymatto-vaxduken som ni hade innan jag, men vi använder inte vaxduk på bordet. skulle väl behöva börja, det är ju så fint!

  • Tack! Fina ord! Jag gillade också räsymatton, men ville ha lite variation, så det blev en lite tråkigare?/höstigare?/neutralare?! Vi använder vaxduk främst för att dölja vårt matbord som är fruktansvärt fult och fullt med repor! Men hos oss blir det inget nytt matbord innan alla familjemedlemmar lärt sig att inte hacka bestick i bordet och annars bara vandalisera, du vet säkert! Det lär nog ta ett par år ännu…

 17. Dina inlägg om ordning och reda i en småbarnsfamilj inspirerar och intresserar! En familj på 4-5 pers har ju en del grejer i omlopp, är intressant att höra hur andra sorterar, rensar organiserar och tänker. Härlig mix av ditt liv, träning osv.

  • Tack! Ja, dethär med ordning och reda och organisering är nog snäppet mera utmaning i en familj med flera små barn än om jag skulle vara singel och själv få bestämma över mina kvadratmetrar 😉

 18. Har klickat mig in på din blogg s.g.s dagligen i några års tid och gillar din inredningsstil som delar samma förkärlek för finsk design blandat med Ikea som min. Att ni har familj här i Pedersöre gör ju mig inte mindre intresserad heller. (Gick på samma årskurs som din svåger i Sursik och PG.) Är själv vårdledig nu så hittar förståss mycket intressant i er hemmavardag också. Fortsätt blogga i precis samma stil. 🙂

 19. Gillar din blogg mest för inredningsinläggen och olika pysseltips, men även dina inlägg om barnen intresserar en annan hemmamamma.

 20. Jag gillar också mixen, det är den som gör bloggen personlig! Är själv inte mycket för pyssel, handarbete o matlagning – eller ordning för den delen, men på bloggen har jag fått tips som jag känt att jag vill pröva. Så inspiration är det väl vad jag söker, men också roligt att bara få ta del av ert vardagsliv som skiljer sig lite från mitt, tycker det är intressant och bra att läsa sånt för att få perspektiv på sitt eget.

 21. Hej! Jag har precis hittat din blogg och plöjer igenom hela arkivet. Vilken lycka det är när man hittar en blogg man bara älskar! Jag vill ha mer av allt(!) men anledningen till att jag hittade hit var att jag googlade ”hemmamamma”. Du skriver bra och vi har många gemensamma nämnare. Jag bor i Sverige i en villa tillsammans med min man och mina tre döttrar(9, 6 och 3 år). Jag drömmer om en tillvaro som hemmamamma. Vem vet, kanske det blir en fyra framöver😉.

  • Välkommen! Vad roligt med en ny läsare! Jag tycker alltid det är lite extra häftigt att vara i kontakt med andra som också har tre döttrar! Här finns nog inga tankar om en fyra just nu, men vi är ju ett par år efter er på den fronten 😉

 22. Jag är mer intresserad av dig och din familj än av inredning, men ändå gillar jag inredningsinläggen också för ofta har du något självgjort med som alltid är intressant att läsa om! Så fortsätt bara i samma stil, jag kommer att läsa oberoende av vad du skriver om. Och hej, kom hit och hälsa på till Belgien nån gång så kan vi tillsammans sjunga ”det växer svampar, det växer svampar, när hösten är häääär” – saknar er och musiklekisen 🙂

 23. Jag läser din blogg för att se på vacker inredning, för att få inspiration att ta tag i bergen av saker, skräp och diverse annat som ligger i förråden. Jaa, helt enkelt för att jag blir så inspirerad av att läsa den, så blandningen av familj, inredning och ordningstips som det är nu gillar jag!

 24. Jag följer din blogg för jag gillar mixen av allt som hör till småbarnsåren, försöker lära mig att leva här och nu, njuta av små ting och uppskatta vad jag har i livet istället för vad jag saknar. Det tycker jag du är suverän på och det smittar genom bloggen.

  • Tack, det var verkligen stora ord! Jag blir riktigt ödmjuk! Att leva här och nu och uppskatta stunden är något vi alla säkert kan bli bättre på, men huvudsaken att vi försöker vårt bästa!

   • Lådorna var ganska lätta att göra 🙂 Underlättar ju förstås att min man är snickare så jag har tillgång till alla verktyg 😉 Lycka till med dina!

 25. Jag tycker om blandningen! Ofta kikar jag in på jakt efter inrednings/ordnings/diy-tips, men lika mycket tycker jag om att läsa om dina stickade alster som ju dessutom ofta tangerar inredning. Och allting bygger på att du också berättar om familjen, bloggen blir mera levande så och dessutom också inredningsmässigt mera intressant att läsa för en medmorsa ( med tips för barnrum osv.). Nu blev det

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s