Lekstugan del 2.

lekstuga Utifrån visade jag lekstugan här: Inuti målade jag väggar och tak med vitt som är lite genomskinligt (läpikuultava) så träet syns igenom. Golvet blev mörkgråbrunt och ytterdörren orange även på insidan.

lekstuga6 Vi bar in ett gammalt bord och gamla utestolar. Här har det druckits många koppar kaffe ur ikeas porslinkoppar (som faktist hållit utan att gå sönder en hel sommar i (våldsam) lek av 1,3 och 4 åringar!). Bordsduken och gardinen på bilden nedan klippte jag ur vaxduken som vi hade på vårt utebord i vårt förra hem.

spis Spisen är Vasadesign och är tillverkad av nån patient på Roparnäs sjukhus. De har en liten shop vid sjukhuset där det säljs hantverk som patienterna gjort under sin vistelse. Mycket bra grej, tycker jag.

lekstuga9 Lite färggranna detaljer. Lekstugan saknar ännu nånslags arbetsbänk bredvid spisen och kanske lite fler konstverk på väggarna, men annars vill vi ha det ganska sparsamt inrett för mera rum för lek.

barnenMuren utanför lekstugan är perfekt att sitta på och äta det egna trädets äppel. Tydligen lite sura idag.

———————-

Leikkimökki ulkoa näkyy täältä. Sisältä maalasin seinät ja katon läpikuultavalla valkoisella ja lattian tummanharmahtavan ruskealla. Pöytäliina ja verhot leikkasin vanhasta vahakankaasta, ja uunin on joku Huutoniemen sairaalan potilas tehnyt toimintaterapiassa. Vielä puuttuu jonkinlainen apupöytä uunin viereen ja jotain lisätaidetta seinille, mutta muuten mökki on aika lailla jo valmis.  Mökissä on juotu monet kahvit ikean porsliiniastioista, jotka ovat hyvin kestäneet koko kesän meidän 1, 3 ja 4 vuotiaiden välillä ei-niin-hellässä-käsitelyssä. Oman puun omenat syödään ulkopuolella muurilla istuen.

Annonser

2 thoughts on “Lekstugan del 2.

  1. Så fint ni har gjort det. Annorlunda modell på lekstuga har ni hittat också. Jag ger också tummen upp för Ikeas lekserviser, de tål verkligen både den ena och den andra smällen eller fallet 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s