Ok stämpel x 2.

tossorIgår var det ok att hösten kommer och idag är det ok att vintern kommer, för jag fyndade ett par Lahtiset filtstövlar i primaskick för fyra euro på loppis! Perfekt med dubbla yllestrumpor åt vår 3-åring som lätt fryser om fötter och fingrar då temperaturmätaren visar många grader minus.

Samma 3-åring var på rådgivningsgranskning idag. Vi passade på att slå två flugor i en smäll och var på 1,5 årsgranskning och 3-årsgranskning samtidigt. Samma två minstingar får nästa vecka gå på tandläkargranskning tillsammans också. Men båda två fick varsin ok-stämpel och som den skrytande mamman jag är måste jag ju bara få säga att Tilda har tydligen en exeptionellt bra  finmotorik. Inte för att jag egentligen är förvånad, så mycket ritpapper och annat pysselmaterial som det går åt här hos oss.

Laura är den som varit kortast och tjockast av våra barn vid 1,5 årsgranskningen och även den som talar minst. Men hon är kramgoast och hon har egna roliga ord för vissa saker som kommer från musik, tex mumin är ”umppa”, från låten ”Muumi, humppa soi…”, Angry birds är ”tididi” från signaturmusiken ”tididiidi, tididiidi”, ni vet, samt My little pony är ”lala” från signaturmelodin för ponnymusiken. Det ska bli roligt att gå på musiklekis med henne, för jag tror hon kommer att gilla det massor.

torn

Stackars flicka fick inte ens visa upp hur fint hon bygger torn av klossar.

Annonser

10 thoughts on “Ok stämpel x 2.

  1. Så mysiga filtstövlar (fast ”huopikkaat” låter ännu myisgare)! 🙂 Det enda negativa jag kommer att tänka på gällande mammas motsvarande (som jag minns mig ha lånat ett antal gånger) är att de kan vara väldigt hala! Kan löna sig att kolla bottnets (yt)material och eventuellt lägga till typ gummisula eller motsvarande!

    Här får vi vänta med treårskollen till september då ”rådistanten” semestrat klart och HVC återgått till normaltider. På minstingens 5-6 månaders koll (missade en tid däremellan…) konstaterade dock sköterskan att treåringen verkar väldigt duktig (förstås) 😉

    • Tack för att du påpekade om bottnets halhet, hade inte tänkt på det! Ska kolla! Vi är inte heller riktigt i tid med våra rådistider, vi har 1-årstandgranskning för Laura imorgon, ett par dagar innan hon fyller 1,5… Ja, tre åringar är nog duktiga de (åtminstone när de vill)!;)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s