Lekstugan vår.

lekstuga3 Jag kom på att jag inte visat hur vår lekstuga blev då den blivit klar. Nåja, såhär ser den ut, efter många timmars jobb (och svett och ett par fula ord på köpet).

Att bygga den på vår tomt var ett arbetsprojekt i sig, då tomten är en backe och man når inte bakgården med nånslags fordon, eller ens med en skottkärra. Det blev med andra ord ganska mycket styrketräning i form av bärande ner av all jord och alla trädrötter som vi grävde först bort, för att sedan fylla det med ett ton grus, ett ton sand och många många murstenar (och så lekstugan och sandlådan förstås). Men flickorna är nöjda och gillar att leka både i stugan och i lådan, så det var absolut värt det.

Lekstugan beställde vi härifrån och sandlådan är från K-Rauta. Stugmodellen passar riktigt bra med vårt hus, som också har pulpettak. Målandet tog sin tid det också, för allt skulle först grundmålas och sedan målas tre varv med den riktiga färgen. Färgen hade jättelite pigment i sig, så därför tre lager. Och förstås tejpas och tejpas lite till mellan varven. Stugans färgval var enkelt. Vi ville naturligtvis ha samma färg som på trädelarna på vårt hus, så det var bara att söka fram färgkoderna ur husmappen. lekstuga4 Mellan stugan och muren planterade jag björkspireabuskar, som får växa upp och täcka sementblocken som stugan står på.

lekstuga7 Vi är nöjda med sandlådan. Den är 1,5 m x 1,5 m och passligt stor för tre barn. Jag ville absolut ha en låda med bänkar, för det gör lekandet roligare, då man antingen kan sitta på dem eller använda dem som bord att laga kakor på.

lekstuga1 Här är orsaken till mina fula ord. Fönstren är av plexiglas och jag tejpade dem med målartejp då jag målade karmarna. Men limmet från tejpen lossnade inte för något när jag äntligen skulle ta bort tejpen. Sist och slutligen fick jag bort limmet med aceton, men det reagerade istället med plexiglaset och resultatet är såhär fult. Nästa sommars första projekt blir att byta ut glasen, i år är jag för matt av målandet för att göra det. Bakom stugan syns förresten vårt nya staket mot grannen. Där skall vi också plantera några buskar framför, för klumparna till fötter ser lite bedrövliga ut i verkligheten.

lekstuga För att piffa upp stugans yttre fixade vi en blomhylla. Vi var med Tilda en dag och skaffade blommor. Det var jätteviktit att alla tre flickor skulle få varsin blomma. Åt mamma valde hon en murgröna, hon vet att mammas stil är lite simplare.

lekstuga11Stugan går som sagt ton i ton med vårt hus. Jag återkommer med insidan, den är också så gott som nästan klar.

Annonser

6 thoughts on “Lekstugan vår.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s