Godaste.

äppelVar växer de godaste äpplena? I det egna äppelträdet. Var växer den smakligaste basilikan och de sötaste minitomaterna? I den egna trädgården. Det är tyvärr mycket skralt med nyttoväxter här i vår trädgård. Husets förra ägare var nog inga trädgårdsfantaster, så det finns en hel del att göra där. Förutom äppelträd finns det just nu bara en ynklig basilika i en kruka samt två anemiska tomatplantor i ett miniväxthus. Ja, och så den enorma jordgubbsplantan, vars bär åts först upp av en ekorre och numera av en klåfingrig 1-åring. Men nästa år skall det bli ändring på det, har jag bestämt. Maken har lovat att snickra ihop stora svarta odlingslådor till vår soliga terrass och i tomtens vildvuxna hörn funderar jag på att röja upp och byta ut ormbunkarna och nässlorna mot ett äppelträd och bärbuskar. Närproducerad mat när det är som bäst.

————————–

Tällä hetkellä meidän tontillamme hyötykasveja edustaaomenapuun lisäksi vain mansikat, basilika ja minikasvihuoneen aneemiset tomaatit.  Mutta ensi vuonna tilanne saa luvan muuttua. Haluan suuria viljelylaatikoita terassillemme ja marjapensaita tontimme nurkkaan, jossa nyt kasvaa vain nokkosia ja saniaisia. Lähiruokaa parhaimmillaan.

Annonser

2 thoughts on “Godaste.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s