Virkade mattor i flickornas sovrum.

mattor4 mattor3 mattor5 mattor8 mattor6 mattor7De tre virkade mattorna har blivit klara och har bosatt sig i flickornas sovrum. Att virka en sånhär matta av mattrasor (virknål 10) går snabbt och en en liten matta som dehär med en diameter på ungefär en meter går på ett par kvällar om man tar sig tid till det. Mattorna passar riktigt bra med färgerna och formerna i gardinens pannlappsmönster.

Flickornas sovrum är numera avskalat från allt onödigt, det är ju ändå bara ett rum att sova i och att förvara kläderna i. För att maximera ordningen finns där nuförtiden bara sängar (utan vare sig sängöverast eller dekorationsdynor), en korg med en del böcker för kvällssaga (även den virkad av mattrasor), en nattlampa och varsin mugg för vatten att dricka om man blir törstig på natten. Ja, och så klädförvaring för alla tre flickorna, men mer om det en annan gång.

Leia och Tilda sover nuförtiden otroligt bra. De somnar allt som oftast snällt själva efter gonattsagan och sover till morgonen, då de ofta börjar leka för sig själva i sina sängar med de djur de haft med sig i sängen under natten. Men då är vi också en familj som kör ganska benhårt på samma rutiner dag efter dag. Mycket skönt då vi haft en del strul med deras (främst Leias) sovande genom åren.

Nu funderar vi istället på om vi borde flytta över Laura i flickornas sovrum från vårt sovrum. Inte för att vi störs av varandra utan för att Laura de senaste kvällar har blivit rasande (milt sagt!) då hon förstått att hon skall gå och sova i ett annat rum efter kvällssagan. Det är så oerhört viktigt för henne att få ALLT precis på samma sätt som storasystrarna. Men än så länge sover hon ännu lite för ostadigt att jag skall våga flytta henne, för risken finns att hon börjar väcka storasystrarna för tidigt på morgonen vilket skulle resultera i tre alltför trötta och sura barn.

——————————————————————————————————————–

Matonkuteista virkatut matot ovat löytäneet paikkansa tyttöjen makuuhuoneesta. Ne sopivat mielestäni värien ja muodon suhteen oikein hyvin patalappuverhojen kanssa. Tyttöjen makuuhuone on simppelisti sisustettu, eihän siellä ole tarkoitus kuin nukkua ja säilyttää vaatteita. Näin järjestys säilyy helpommin. Sänkyjen lisäksi sieltä löytyy vain kori iltasatukirjoille, yövalo sekä vesimukit. Vaatesäilytyksestä enemmän joku toinen kerta.

Annonser

10 thoughts on “Virkade mattor i flickornas sovrum.

  1. Fina mattor! En fråga bara, hålls de på golvet eller halkar de omkring? Hade funderat på att virka en liknande till tösens rum, men så lät jag bli för jag tänkte att hon bara går halkar och slår sig på dem.

  2. Hej!

    Såg att du i ett tidigare inlägg rekommenderat 21run.com. Bara för någon dag sedan kollade jag in sidan, och hittade skorna jag tänkt köpa till ett mycket förmånligt pris.
    Eftersom jag inte kände till sidan blev det inget köp så nu undrar jag om du kan svara på ifall det tillkommer det någon annan avgift (tull?) förutom frakten? Fungerar allt annars bra med leverans osv?

    tack på förhand!

    • Nope, det kommer inga andra avgifter förutom frakten. Det enda kinkiga är att det är Fedex (?) om levererar hem (oftat dagtid) och då måste man ju helst vara hemma. Jag vet inte hur det är om man vill returnera, för det har vi inte gjort. Dethär var vår familjs andra eller tredje betällning från 21run, så vi har nog varit nöjda!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s