Det dåliga moderssamvetet.

littlephantLite nya kläder från Lindex väntar på flickorna här hemma. Det har väl inte undgått nån att jag gillar Camilla Lundstens Littlephant tryck.

”Saknar du inte dina barn helt sjukt mycket nu?” frågade en kompis mig igår. För är det inte så att när man är tillsammans med sina barn går man och drömmer om en liten stund helt ensam, men när man sedan är ensam längtar man efter att få vara med sina barn igen? Så har det inte varit för mig under dessa dagar. Inte alls. Klart jag har saknat mina barn, men jag skulle inte för något byta ut dessa dagar mot att semestra med dem istället. En mamma behöver tid för sig själv också och eftersom vi inte har möjlighet till alltför mycket avlastning i vardagen av tex mor- eller farföräldrar och dendär heliga stunden då barnen sover på dagen har ju inte existerat hos oss sedan år 2010 kändes dethär som en supergrej för mig. Barnen har också haft det jättebra! Tillochmed Laura har hängt med i alt skoj, fast hon har varit mycket pappig, vilket inte förvånar mig ett dugg, känslig som hon är.

Men jo, klart jag lider av lite dåligt samvete av att inte ha saknat mina barn tillräckligt. Alltid hittar man ju på något att ha dåligt samvete för. Jag söker väl lite vem JAG är efter alla dessa intensiva hemmamammaår (som ju på intet sätt är slut, men jag tror att det hela tiden blir snäppet lättare då yngsta barnet snart passerar 1,5-årsstrecket). I och med min Stockholmsresa för ett par veckor sedan slutade Laura amma och det var slutet på en era på nästintill fem och ett halv år i mitt liv då jag antingen varit gravid, ammat, eller både och. Precis vareviga dag på raken i ganska exakt 2000 dagar. Det är ganska länge att inte få rå endast om sig själv, tycker jag. Inte för att jag skulle ha velat ha det annorlunda och min kropp har klarat dessa år otroligt fint, men det känns ändå berättigat att få en ordentlig paus. Jag har inte saknat mina barn förutom stundvis, det har nog allt arbete sätt till – ända tills ikväll. Nu ikväll skulle jag mer än nåt annat få krama dem och natta dem och titta på dem när de sover. Men imorgon ses vi igen!

4 thoughts on “Det dåliga moderssamvetet.

  1. Jag tycker det är fint att du kan njuta ordentligt! Det är det garanterat inte alla mammor som ger sig rätten att göra. Och jag förstår dej faktiskt redan, även om jag bara varit Mamma i dryga fyra månader så är det jätteskönt att t.ex gå och basta på landet och bara var själv, eller gå till butiken utan barnvagn. Man känner sig så lätt och fri. Och så är det ju ännu härligare att komma hem till gullungen sen!

    • Härligt att höra att du redan nu fattat det viktiga!!! Mammor borde ju nog tänka lite tvärtom också! Tänk nu på mina barn tillexempel: de har nu fått spendera flera dagar tillsammans med pappa och farmor och fått göra en massa roligt utan en mamma som ibland tjatar lite onödigt. Det är ju lyxsemester för barnen också!

  2. Låter som om du haft en perfekt liten ensamsemester där hemma! Just så länge att du kunnat njuta till fullo av lyxen att vara ensam men så att saknaden också hunnit dot – det gör gott att ha lite ledsamt efter varandra. Ha det gott i pampas så ses vi i Oitans sen 😉
    jag kunde inte heller gå förbi littlephant-kläderna utan att några kom med mig hem då jag märkte att de fanns i annat än babystorlekar 🙂

    • Du har helt rätt (som vanligt)! Att sakna nån gör riktigt gott! Vi tar en Oitansträff med littlephantkläder sen efter vår pampastripp;) helt super att de nu tillverkas för större barn också!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s