Planer för hösten.

kalenderIdag har sista hela veckan börjat före vår familj tar semester. Nu har vi också våra höstens planer på papper. Efter semestern från och med augusti kommer min man att gå ner i arbetstid till att vara på jobbet två dagar i veckan och hemma tre dagar i veckan, så att jag får tid och möjlighet att försöka starta upp min nya sidogrej, dvs dethär med professionell organisering. Vi funderade länge vad som passar vår familjs behov bäst och kom fram till att dethär nog är den optimala lösningen för oss. Min man får vara hemma med barnen i flera dagar varje vecka, men ändå ha halva foten kvar i arbetslivet. För mig blir det en möjlighet att få göra något annat än bara vara hemma, vilket jag helt klart behöver efter närmare 5 år hemma nonstop. Det känns som om det blir lite som att både äta upp kakan och ha den kvar. Leia kommer att gå fyra förmiddagar i veckan i klubben och Tilda två förmiddagar.

På dethär sättet kommer vi att få en stressfri höst med mycket tid att umgås hela familjen, men också hoppeligen lite mer tid för egna hobbyn för oss vuxna. Såhär kör vi till slutet av året och vad som händer efter nyår är ännu helt öppet och beror helt på vad vi tyckt om höstens lösning. Nån kanske höjer på ögonbrynen åt vår ”slappa” lösning, eller undrar hur vi har råd, men här ser man en fördel med att vara lite äldre då man får sina barn, man har haft en helt annan möjlighet att planera och spara under en längre tid. Jag vet att vi är priviligerade men jag vet också att dethär också är en fråga om planering och prioritering och det som vi prioriterar allra högst är tid. Inte pengar på banken eller en Thailandsemester eller nytt kök eller något annat dylikt utan just – tid.

17 thoughts on “Planer för hösten.

  1. Hej man skall ta chansen när den kommer,eller ta den fast den inte kommer. 🙂 Man skall ju göra det som är bäst för ens egen familj. och det låter som en skön höst för er. hoppas ni ska trivas med det! Ha d fint! 🙂

  2. Grattis till beslutet, låter väl genomtänkt! Svårast är ju just att bestämma sej, sen blir det alltid bra hur man än gör. Lycka till med de nya utmaningarna!

    • Nå det är ju just dendär beslutsångesten som är värst! Ibland tycker jag att det skulle vara så skönt att någon bara kom och plingade på dörren och sade att nu MÅSTE ni göra såhär och såhär, så slapp man vela och analysera och fundera i onödan!

  3. Låter som en väldigt skön mjukstartslösning, och fint att ni får det att funka (både ekonomiskt men tänkte mer på t.ex. din mans jobb). Och det är klart att alla människor/familjer prioroterar olika, fint att ni har kommit fram till just hur ni vill ha det!

      • Ni e lyckans ostar som kan båda vara så där mycket med era barn, samtidigt dessutom 🙂 Vi har from fre 8 vkors semester alla tillsammans o det känns lyx. Två vuxna i huset är alltid lättare än bara en, you know…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s