Stockholm.

blommor

Tillbaka från Stockholm och oj, vad gott det gjorde! Hemma blev kameran, internätet och stressen. Vi bara njöt av att ta stunden som den kommer och att inte behöva passa mattider och andra normala rutiner. Vi strövade omkring och njöt av vackra Stockholm, gjorde instickare i intressanta affärer och satt länge, länge på olika caféer. Det är nog bra att vara borta från varandra (sina barn) ibland, så man kan börja sakna varandra igen. Samt få en välkommen-hem-blombukett.

hotell

Hotellet: Vi bodde på Nordic LIght på Vasagatan. Perfekt läge om man kommer med flyg till Arlanda, för hotellet befinner sig exakt vid utgången av Arlanda Express tågets ändhållplats, dvs vi behövde aldrig bära på väskor mer än ett tiotal meter, utan kunde förvara dem på hotellet hela tiden. Frukosten var mycket bra, kommer definitivt upp i top 5 hotellfrukostar och toppar definitivt listan på snyggast uppdukna frukost! Rummet var fräscht och extra bonus för godispåsen man fick då man checkade ut! Kan definitivt tänka mig att bo där igen.

mat

Mat: Vi satt på diverse caféer, och jag vill speciellt rekommendera salladerna på Mocco på Nybrogatan och Fresco på Grev Turegatan. Hälsosalladen på Fresco får åtminstone full poäng av mig.

stockholm

Shopping: Jag hade ett par butiker jag ville besöka och annars strövade vi bara runt. Det blev mycket inredning/prylbutiker och mycket lite klädesbutiker förutom att det var rea på Nathalie Schuterman! Alla som sett på Solsidan vet ju vad det innebär… nånej, vi kom nog ut tomhänt därifrån och kände oss en aning malplacerade i våra bekväma conversen på fötterna.

deigntorget

Designtorget hittade jag min o´clock klocka som jag länge tänkt skaffa.

illum

Illums Bolighus kunde jag ha tagit med mig hela sortimentet hem, men fick nöja mig bl.a. med en pennburk och servetter i Fermtrianglar.

pub

P.U.B. (som Stockmann i kubik) och Lagerhaus (som Tiger och Tiimari i kubik) levererade också, Ett himmelrike för en som gillar snygg förvaring och kalasgrejer (det är ju dessutom kalasdags snart i vår familj).

granit

Sist men inte minst: Granit: butiken från vars slogan jag kopierat till mitt livsmotto. Svart, vitt, trä och metall. The Butik för mig med andra ord.

böcker

elefanter

Barngrejor och böcker: Sortimentet av svenskspråkiga barnböcker är såklart helt super i Stockholm, jämfört med Finland och annars också fanns där en massa fina barngrejer. Våra flickor kan nu börja själv spara åt sig varsin Stockholmresa i sina söta spargrisar.

Jag konstaterade nog att det var alldeles för länge sedan jag besökt Stockholm (om inte kryssningen med familjen i maj räknas), tycker helt massor om staden! Härligt att se dig E och tack N för att du lät mig sova ostört som en stock i närmare 11 timmar!

Annonser

10 thoughts on “Stockholm.

  1. Skööööönt! De måst ha varit en kiva resa. Vi ska också på tumis med mannen i augusti _utan barn_ jag e så intsinä att jag inte vet om jag ska planera varendaste minut eller bara go with the flow? Härligt i alla fall…:)

    • Härligt att ännu ha det framför dig! Det kommer att bli superskönt vad du än väljer;) Jag drömde ockå om en tumisrea med mannen i augusti, men vi flyttar framåt det då minstingen i huset nog inte är redo för det.

  2. Nåja, ser ut som om vi vandrade rätt så samma runda 🙂 Så gulliga de där elefanterna, har ju själv en (barnasinnet kvar?). Och jo, Lagerhaus är helt bäst på fest- och presentstuff, hade kunnat köpa ännu mer än jag gjorde. Visst är det griffeltavletarrorna du köpte från Granit, funderar på att fixa hem sådana, DEN butiken finns ju tack och lov här i hoodsen iaf!

    • Jep! Du kan kalla mig härmis! Glömde visst Svenskt Tenn från inlägget, men kom hem utan elefanter därifrån. Om Lagerhaus fanns i Finland skulle vårt hem säkert på riktigt svämma över av snygga paketeringsgrejer (mer än nu alltså)! Och ja, det är griffeltavletarrorna, dehär blir säkert etiketter eller nåt, men funderar på att gå till Granit i hoodsen och skaffa dedär med ett veckoschema på också! HURRA för Granit!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s