Prioriteringar.

målfärgJag medger att jag tyvärr hör till dethär otåliga ”kaikkihetinyt” släktet som vill att alla halvfärdiga projekt kall bli klara NU! Men jag jobbar hela tiden på att acceptera att det finns inget ”kaikkihetinyt” utan livet är hela tiden fullt av olika val och prioriteringar. Dethär vårt evighetsprojekt lekstugeprojekt är ett bra exempel. Jag vill ju att det skall målas NU. Jag vill ju att muren och buskarna runt skall fixas NU och jag vill ju börja fixa gardiner och sådant NU. Osv. Osv. Att jag är hemma på dagarna gör inte saken lättare för då ser jag ju alla ogjorda projekt hela tiden runt om mig. Men faktum är ju att lekstugan försvinner ingenstans. Färgburkarna och murstenarna försvinner ingentans. De har all tid att vänta. Men det som försvinner är denhär tiden just nu, då jag får njuta av att vara hemma med mina tre små barn. Då jag får vara med i deras lekar eller bara se på när de har kafferep sittande hur nöjda som helst på golvet i sin omålade omöblerade lekstuga.

lekstuga1Men lekstugan ja. Ni är ett par som undrat hur det går och tack det går riktigt bra. Idag fick jag faktist fastskruvat en hake i dörren och tejpat en fönsterruta med målartejp. Att med den farten. Men nu har vi också målfärgen inhandlad.  Det blir samma färg på lekstugan som på huset, dvs rödbrun, med orange detaljer, såsom på hörnlister och fönster. ”Rävsvans” heter nyansen. 

lekstuga3 lekstuga2Det härliga Marimekkos ”siirtolapuutarha” tyget som vi hade som bordsduk utomhus i vårt förra hem får bli bordsduk och gardiner. Vimplarna fixade jag  tidigare och nu har vi också skaffat en trasmatta, lite kärl samt en diskbalja och borste (obligatorisk för vattenlekarna). Fortsättning följer.

Annonser

4 thoughts on “Prioriteringar.

  1. ser att vi har samma kärl till våran lekstuga… eller kanske jag måst säga kommande lekstuga 😉 tänkte sen inreda lekstugan i just dedär fyra färgerna som är på porslinet, innan barnen får gå loss med allt som int ”passar” men passar ändå för att det är ju så det ska va i en lekstuga 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s