Ordning i tygskåpet.

klädskåp

Saker dras till andra saker, har jag märkt. Oordning föder oordning. Är ett skåp eller nåt annat förvaringsutrymme i oordning från början är det mycket lättare att bara kasta dit resten också. Så småningom blir oordningen så stor att man inte orkar ta tag i saken för det skulle vara ett så stort projekt. Det är lättare att bara stänga dörren igen. Låter det bekant?

Hamstern i mig har alltid gillat fina tyger. Nästan alltid då jag hittade en bit (Marimekko)tyg på loppis fick det följa med hem. Ååhh, vilket fynd! tänkte jag, dethär kan ju bli nåt trevligt. Likadant med alla snygga och billiga tyger från ikea. Men tror ni att min iver att förverkliga projekten var lika stor? I kombination med att tid är bristvara i en familj med tre små krävande chefer blev det inte många färdiga projekt utan istället ett kaotiskt skåp för tyger och andra syattiraljer.

Dethär är alltså mitt skåp. Före och efter. En timmes genomgång och ordnande av tyger efter material och färg, samt bortförande av en påse onödiga tygbitar (tex olika dagis tar gärna emot tyg och handarbetsrester för diverse pysselprojekt) blev det direkt mer plats i skåpet, och tillochmed symaskinen fick plats. 

Ordning och reda är trevligt, men det jag egentligen vill få fram är inte att det är själva ordnandet eller ordningen i sig som är huvudsaken och det roliga, utan det det som följer med det. Nämligen tid. När man vet vad man egentligen har i sina ägor OCH vet var man hittar dem sparar man tid. Man behöver inte sätta en massa tid på att leta efter något man tror eller vet att man kanske har, för att sedan bli frustrerad och kanske ändå skaffa samma sak pånytt, tills man sitter där med sju måttband eller sprättare eller vad det nu är som man råkar behöva just då. Istället kan man sätta den insparade tiden på att börja på med projekten. Det är ju det man egentligen ville göra och hade inspiration för.

…………………………………………………

Ompelutarvikekaappini ennen ja jälkeen tunnin järkkäilyn. Kynnys uusien projektien aloittamiseen on selvästi matalampi kun todella tiedän mitä kaapeistani löytyy.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s