Vimplar till lekstugan.

lekstuga1

Jag fick meil om att vår lekstuga är på väg. Den kommer som element och behöver en grund att stå på. Såhär ser det ut just nu i hörnet av tomten där lektugan och en större sandlåda skall komma. Snusmumrikarna hjälpte glatt till med röjningen idag och den minsta ser till att provsmaka och godkänna mullen.

Innan lekstugan ens kommit ut ur fabriken är det förstås viktigt att fundera på inredningen, eller hur? Vimplar är alltid trevliga så det fick bli det första projektet. Istället för att sy vimplar stickade jag trianglar och virkade fast dem i varandra. Idén hittade jag i Novitas sommartidning och jag tycker att det blev lagom sympatiskt och hemgjort och passande för en lekstuga. Mitt sinne för symmetri gillar inte riktigt det ojämna antalet trianglar i de olika färgerna, men det får duga för det var igen ett ypperligt sätt att få slut på diverse garnrester i garnlådan.

vimplar2 vimplar1…………………..

Sain viestin että leikkimökkimme on matkalla. Se tulee elementteinä, joten se vaatii perustuksen alleen. Leikkimökin ja hiekkalaatikon tulevaa paikkaa on raivattu ja siistitty koko perheen voimin. Eli projekti etenee.

Novitan kesälehdessä oli juuri sopivasti kudotun lippunauhan ohje. Siitä tuli juuri sopivan sympaattinen ja kotikutoisen näköinen leikkimökkiin. Ja lankalaatikon jämälankavarasto hupeni taas roimasti.

Annonser

2 thoughts on “Vimplar till lekstugan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s