Valkaffe.

Vi drog iväg hela gänget och röstade och lekte ute i det fina, krispiga, kalla vädret. Vinterhalarna var på för tredje dagen. Jag tvättade faktist upp höstutekläderna idag för att lägga undan dem. Bara att acceptera att det nog blir vinter i år igen.

Naturligtvis måste valet firas med kaffe och kaka. Det blev en mohito-ostkaka.  Receptet kopierade jag av en vän. Här. Mycket fräsch (och lite vuxen?) smak med tydlig smak av både lime och mint, men barnen gillade den också. Jag älskar ju ostkakor, men deras ”problem” är att de skall stelna så länge innan uppätning, vilket är tråkigt. Igår passade det därför utmärkt att laga denhär kakan då vi hade magarna fulla av kaka efter ett 4-årskalas. 

Ack, denna höstdagjämning. Jag tror inte att vi är den enda småbarnsfamiljen som inte skulle ha något emot att slopa både höst- och vårdagjämningarna. Laura slocknade idag kl 18 istället för det normala kl 20. Vi kan nog vänta oss en tidig morgon imorgon.

Annonser

1 thought on “Valkaffe.

  1. Ping: Nästintill perfekt | Sagoborgen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s