Kläder, kläder, kläder.

Jag vet att jag inte är den enda med små barn som så gott som dagligen ”blir en aning frustrerad” av en liten sak: barnens evinnerliga klädbyten! Inte en gång, inte två gånger, utan oftast MÅNGA gånger! Käderna som inte längre duger, fast de är fullt rena och burits endast en kort stund hamnar naturligtvis på golvet. Eller under sängen. Eller i soffan. Eller varsomhelst. Sen försöker man plocka upp och sortera och titta vilka plagg som faktist är på väg i tvätten och vilka man lika gärna kan vika in i klädskåpet igen.

Nu har jag tagit tag i dethär fenomenet. Jag virkade en korg av trikåtrasor till flickornas sovrum för alla dessa kläder som ratats. Nu har jag hårdskolning på gång att kläderna faktist skall hamna i korgen och inte lite varstans. Det går ganska bra, den äldsta är redan ganska duktig och den mellersta håller på att skolas in. Jag tackar högre makter att den yngsta ännu låter mig bestämma vad hon har på sig och hur ofta kläderna byts ut. Även om stora flickorna ibland kommer med nån klänning som de promt vill att Laura skall kläs i…

På tal om kläder, är det nån annan än jag som shoppat sicksackmönster på Lindex? Jag måste erkänna att fast kollektionen i det hela var lite för glittrig för min smak, blev både klänning åt Tilda och kofta samt body åt Laura. Ja, och klänning, skor och scarf åt mig själv.

16 thoughts on “Kläder, kläder, kläder.

 1. Jättefina väggdekaler ni har! Jag hoppade faktiskt över Missoni-kläderna. Kände att det var lite too much för mig som föredrar enfärgade kläder, men säkert jättesnyggt på såna som vågar! 🙂

 2. som tur är har inte saga fattat detdär med att byta kläder helatiden, men hon vill helst ha så lite kläder som möjligt istället. gärna bara strumpbyxor och linne.inte helt praktiskt denhär årstiden!

  jag shoppade faktiskt varsin likadan kofta åt mig och saga från lindex missoni, men förde tillbaks dem sen. jag såg ut som en skugshuggare i min, den var så stor och ändå var den minsta storleken. vill ogärna känna mig större än vad jag är just nu ändå. så pickade de också! men skorna var fina, synd att jag inte hann på ett par sådana!

  • Vi har detdär problemet utomhus med Tilda, direkt man vänder bort blicken håller hon på att klä av både jacka och utebyxor. Inte så praktiskt nej. Jag hade siktat på en kofta åt mig själv också, men konstaterade som du att de var ENORMA. så de fick vara. Lauras babymodell tycker jag att är riktigt söt.

 3. Tosi ihana kori! Ootko ite virkannu — millä langalla ja löytyykö ohje jostain? Siksakit on meitsinkin mieleen, en kylläkään oo vielä shoppaillu niitä..

 4. Pojkar kan nog också… Som tur blir det inte femtioelva klädbyten per dag här, men ändå finns kläderna överallt! Hur är det möjligt?! I badrummet, i tamburen på tre olika ställen, i vardagsrummet, på golvet, i soffan, i köket! Det är också mycket noga vilka kläder man har på sig. Tex collegebyxor kan E bara ha på sig i klubben, annars skall det vara jeans eller långkalsonger. Tjockare tröjor är absolut nej-nej, bara tunna långärmade duger. Och så är det ju lillebror också, som har en ganska stark vilja även gällande kläder. Plus sen då alla leksaker som också ligger överallt. Suck! Borde det inte ingå en hushållerska i egnahemshus?

  • Suck! Jag måst erkänna att det var superskönt förra veckan i Vasa då flickorna endast hade ett få plagg att välja mellan. Kanske det är dags för en radikal reducering i klädskåpen, endast två blusar och två par byxor per barn? Med de sparade pengarna kunde man ju anställa en hushållerska…tål att tänka på…

 5. Jag nästan önskar att vi hade problem åt det där hållet. Dottern (2.5 år) vill inte byta kläder. Alls. Aldrig. Hon vill ha samma kläder (inkl. trosor, strumpor..) varje dag och natt, dygnet runt… och gråter stoooooora krokodiltårar om det kommer kisi i trosorna och mamma tvingar henne byta, eller om samma elaka mamma nästan river av t-skjortan för den har blivit genomblöt/megasmutsig. Favorittrosor med jordgubbar har vi två par, Hello Kittys i mängder, strumpor köpte vi enligt hennes smak (hon fick själv välja) så att hon sku gå med på att byta på rena men nej.

  Flickor. Kan man nånsin förstå dom?

 6. Jag antar att jag har det där klädbytandet ännu framför mig, MEN hon har faktiskt börjat visa sin vilja med vilka kläder hon vill ha på sig. Strumporna är de enda som flyger av genast då vi kommer in. Och visst finns det lite sicksack mönster hemma hos oss också. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s