Bara katten och jag.

Jag har en ny definition på söndagsmys. Att vakna kl 10.15 till ett tomt och tyst hus efter att ha sovit bättre än som en stock mellan kl 07 och 10 (hur jag sov eller inte sov före det är en annan story och hör inte hit). Nu sitter jag här och myser med min äldsta baby, min blonda katt som numera finns här i Vasa hos mina föräldrar. Hon klarade stackarn inte av stressen från både vår flytt på våren och ankomsten av ännu ett skrikande barn. Nu har hon varit till låns i Vasa sen juni och mår som en prinsessa.

Bilresan igår gick – hur skall vi nu säga – växlande bra. Våra barn är vana av att få titta på film på långa resor, men nu hade dvdspelaren gått sönder. Det ledde till en mycket  SKRIKIG, GRÅTIG och BRÅKIG bilfärd, med både sårig näsa och sårad själ för barnen som resultat. Vid ideapark gav vi upp och skaffade en ny dvdapparat. Resten av färden gick som smort. Bara att acceptera att vi är offer för teknologin i denhär familjen. Föruttom Laura då, som sov sina vanliga dagssömner och däremellan satt i babyskyddet och tuggade nöjt på sina leksaker och höll låda. Det finns en fördel i att vara en lat baby som helst bara sitter på sn rumpa hela dagarna.

Annonser

6 thoughts on “Bara katten och jag.

  1. på tal om 3 barn och en bil – du sa nån gång att du har alla 3 bredvid varann i bilen. Jag försökte installera våra barnbilstolar på fredagen in i min stora megabil och fick d inte o lyckas – stora barnens stolar går inte o sätta bredvid varann (de tar i vid axlarna o sitter då int stadigt), o babyn kan int vara i mitten för basstationen går int fast där OCH händerna rymms int o sätta säkerhetsbälten fast om stora stolarna är på plats. Så mellanbarnet fick då sin plats längst bak, tur att den möjligheten finns, så inga barn behöver sättas på framsätet. Men hur har ni det? Inlägg med foton önskas alltså 🙂

    • Jag skall ta ett foto åt dig nästa gång de alla stuvas in i bilen! Det är ett projekt, ja, tur att ni har säten i tre rader! Vi har Leia i mitten med ansiktet framåt och Tilda med ansiktet bakåt på ena sidan och Laura i babyskydd med bas på den andra. Babyskyddet måste nog vara på sidan för annars måste man ju alltid ta bort ena bilstolen först innan man sätter in babyn, vilket är onödigt mycket krångel. Vi måste skaffa en ny bilstol åt Leia med kriteriet marknadens smalaste (men kanske inte den som klarat sig bäst i test). Vi bil ju en standardfarmare som faktist är aningen bredare än många andra märken och ändå var det frågan om att leka med millimetrar. Annat var det på 80-talet då vi var små;)

      • På vackra 80-talet satt jag på ladas baksät med mamma, inga säkerhetsbälten, lillebror hade nån skydd för sig på framsätet… Jag ville en isofixstol åt storebror o, o glömde kolla om den går på mittplatsen. Den Går Inte. Men Sen när babyn ska resa i ryggen framåt stolen… oj, sen sitter de på samma rad!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s