Kofta nummer två.

Eftersom jag stickade en kofta åt storasyster så måste ju mellansyster också få en. Det är samma modell som tidigare,, men nu i storlek 92 cm. Nu gick det åt dryga två nystan 7 bröder garn med 4,5 mm stickor.

Koftan var i premiäranvändning idag, för kl 9.30 kändes det ok att dra på sig något varmt, även om vi sedan ett par timmar senare var ute i bara t-skjorta. Det var också musiklekispremiär för Tilda. Eller ompremiär egentligen, vi gick ju förra hösten, men skippade det på våren, då det kändes som om det skulle bli för mycket med en ny baby i huset. Det var kul med några gamla och resten nya bekantskaper. Jag konstaterade idag att jag nog måste försöka att få Laura bortdumpad under Tildas musiklekis, för nu var hon med och direkt blev hon nerskuffad i golvet ett par gånger av en uppmärksamhetssjuk storasyster. Jag tror det är viktigt att Tilda och jag också gör nånting bara på tumis, utan varken storasyster eller lillasyster.

Annonser

22 thoughts on “Kofta nummer två.

 1. kom just in på din blogg via en bekant. o här finns d minsann att läsa 🙂 ja tycker d e sött när barnen har likadana kläder 🙂 o den där koftan är super fin. oj då ja sko ha kunna sticka en sån till mina barn 🙂

 2. Om du ngnsin vill sticka en sådär fin åt Elvin så säg hep (förstår om du inte hinner…). Skulle vara sjukt fint med en grå som skulle ha fast olika färgs knappar! Du e så duktig på handarbete!

 3. Härlig tröja! Jag skulle gärna vakta Laura när ni skall på musiklekis,, men blääh jag jobbar ju alltid den tiden :(. Men om ni annars vill ha hjälp ibland, så hit med lillen bara :).

 4. Härlig kofta, igen 🙂 4.5ans stickor – hade du sådana korta och många, eller långa med stopp i ena ändan eller såna som heter pyöröpuikot, såna som har stic-ändor och mjukt band i mitten – och hade du då två såna? Det står pyöröpuikot på originalen, månne det då betyder 2st pyöröpuikot så att man kan sticka ”tasona”?

  • 🙂 Jag använde vanliga stickor (långa med stopp i ändan) för att sticka bakstycket, framstyckena, ärmarna och huvan. För att sticka kanten på huvan och knapplistan använde jag rundstickor (=pyöröpuikot), för ett varv blir för långt för vanliga stickor. Man kan också sticka allt med rundstickor också framochtillbaka. (De korta och många stickorna används främst för stickning av smala ”tuber”, som sockor och vantar.)

   • Hade du då för kanten och knapplistan en eller två rundstickor? Min logik säger att 2, om man vill sticka framotillbaka med dom 😀 Tänks, jag ska titta om jag hittar allt i Prisma imorgon, får … öh… pröva lite annat att sticka också. Int sticka bara sittunderlag och halsduk och sånt.. 😀

   • Nope, det behövs bara en rundsticka. Du stickar alla maskor på varvet och istället för att fortsätta runt så vänder du och stickar tillbaka. Du fattar nog när du har stickningen framför dig! Eller så kommer du hit på inlärningskaffe! 😉

   • Vet du, jag kommer och knackar på dörren med min stickning i väskan och ett kaffepaket i handen (vad e d för märke du dricker helst?) sooner than you think – de 5 första sentimeter är ren stickade.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s