Mellansystern.

Att klättra upp i sin lillasysters spjälsäng, lägga sig bredvid henne och kittla henne under föttrna så hon kiknar av skratt. Systrakärlek.

Ibland är det såhär, ibland inte. Vi har faktist bestämt oss att köra hårt på kampanjen ”ge så mycket positiv uppmärksamhet åt mellanbarnet som möjligt”. Att vara lillasyster till en mycket bestämd ung dam och storasyster till en famnbaby är inte så lätt alla gånger. Är man dessutom ett mycket kramsjukt barn och just ha fyllt två gör inte saken alls lättare. Att samtidigt befinna sig i den mest agressiva åldern och ropa efter uppmärksamhet med logiken all uppmärksamhet är bättre än ingen uppmärksamhet, och att ha en smärre identitetskris (=trots) gör att hon helt klart nu är i behov av lite extra mycket uppmärksamhet och famn och pajande och lyssnande och tålamod.

För det sköna som flerbarnsförälder är att man faktist har varit med om det samma redan tidigare och vet att det bara är frågan om en fas. Ändå blöder mitt modershjärta lite extra ibland för jag är också mellanbarn. Förutom att jag antagligen haft det lite lättare då jag var ensam flicka mellan två bröder och nog var ganska duktig på att ta den uppmärksamhet jag behövde.

Annonser

4 thoughts on “Mellansystern.

  1. Ja, det kunde nog bli spännande! 😉 Kanske kommer jag med på ”hemmamammadate” nångång där på 2013- sidan sen 😉 Och jag har på känn att lite extra styrka nog kan vara bra att ha.. Kämpa på också ni!

  2. Då har vi (ännu) nåt gemensamt; jag är nämligen också mellanbarn med två brorsor! 🙂 Dessutom har vi också en två-åring som börjat töja och testa på sina gränser och vårt tålamod allt mer…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s