Det krävs inte mycket.

Efter ett par dagar med dåligare än dåligt humör hos en viss trött mamma och tre barn som alla tycks befinna sig i 2-årstrotset exakt samtidigt är det inte långt från tårarna hos någon hos oss. Då hjälps det inte med positivt tänkande att ”men vi är ju åtminstone friska” (förutom tre snoriga barn då) utan det enda man vill är att krypa under täcket i självömkan och komma upp igen då barnen flyttat hemifrån. Kanske nån annan ibland känner igen dethär?

Just då kan det hända att det kommer ett textmeddelande ”Ska jag hämta med sushi till middag?” och mittiallt gör humöret en totalsväng. Mittiallt skiner solen starkare. Mittiallt blir barnen härliga igen. Mittiallt får man ett leende från en medpassagerare i bussen. Mittiallt gör man ett par fina loppisfynd. Mittiallt känns inte ens liv hopplöst längre utan snarare helt roligt. Nej, ibland är det bara fråga om tajmning.

Chokladen och kaffet till efterrätt gjorde inte precis situationen sämre.

Annonser

9 thoughts on “Det krävs inte mycket.

  1. 😊 Härligt! Vi hade också en pissigt grinig o trotsig em (efter dagisträning på fm) o jag car bara så slut o bad dem att please vara sams. E paijade mig på soffan o sa ”mamma on ihana”…😘

    • Vi hämtar från Hanko Sushi i Iso Omena, fast tyvärr kan jag inte säga att vi ”brukar hämta, men det skall det bli förändring på, har jag bestämt! Tack, virtuella styrkekramar hjälper alltid!

  2. Oj, suckar åt de dagar då man inget annat vill än att barnen ska flytta hemifrån. Det är så jobbigt alltid just då. Efter åt kan man sen le lite åt det hela, men inte just då. Andra stunder är allt och alla underbara. Ofta ryms allt in under samma dag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s