Idag.

Förmiddag: loppisbesök.

Idag blev det en blus och byxor åt Leia i märket POMPdeLUXE (detdär danska märket som lanseras i Finland i höst som ett till hemmapartymärke likt Me&I och Blingo. Ett märke som jag vet att både mamma och döttrar skulle gilla här i familjen).

(För mig själv: besök inte Akseli loppiset mera!

Åk åtminstone inte dit med buss på förmiddagen med syskonvagnen och tre barn!

Åtminstone inte om armbågarna är tillräckligt vassa och blodsockret på mamma eller barn är ens lite sjunkande!

Åtminstone inte om syskonvagnens framhjul säger upp kontraktet på vägen hem till bussen och du sedan står där med en trasig vagn, tre hungriga barn och bussen hem som går typ en gång i timmen svischar förbi!

Du får inga kicks av denhär sortens extremutfärder!)

Nåja, slutet gott allting gott.

Loppiset då? Nja, nästan alla bord var fyllda, men utbudet var mycket varierande i både pris och skick (=lite för dyrt, lite för sjabbigt för min smak). Jag gillar inte riktigt Akseli, men ändå är det där jag gjort många av mina bästa loppisfynd.

Eftermiddag: semleträff.

Vi fick nya kompisar på besök. Eller nya och nya, fast vi aldrig träffats, gick munnarna i ett och det kändes som om man redan kände varann, bara för man följt varandras liv virtuellt. Sex barn under 4 år (ok, ett var innanför magen ännu och ett annat var ännu omobilt) gjorde lekträffen så intensiv så det enda fotot som togs var på semlorna som vi bakade till mellanmål.

Bland allt annat babbel kommer det fram att Jenni bjudit in mig på POMPdeLUXE klädparty i September. Vilket skojigt sammanträffande!

Annonser

6 thoughts on “Idag.

 1. Jag var där i lördags och tyckte också där fanns lite sjabbiga grejs och så var prisnivån väldigt växlande. Men kom hem med fina och prisvärda regnkläder, så ska inte gnälla för mycket. Kanske det bara är så stort att det ryms lite av varje där.

  • Fast det är ju bra att det finns ett ställe där det finns något för alla. Kräsna jag får väl bara ta en paus därifrån och hålla mmig till Lafkan och Nella&Nuttu och såna ställen;)

 2. Akseli är mitt favvoloppis 🙂 Fyndar alltid en massa där! Men sant om prisnivån… och sjabbigheten! Man måste rota och ha gott om både tålamod och tid för att klara sig där!

 3. Tack för ett kiva besök! Det var just så roligt som jag hade hoppats 🙂 Ungarna lekte och bråkade just så där som dom i den där åldern bara kan. O tänk att dom är/blir alla födda samma årstid,dina o mina, vår-sommar-höst!

  Ni har ett härligt hem, söta flickor o dina semlor var supergoda. Nästan gång får ni komma på ”terassitanssit” till oss och så måste jag också försöka baka något 🙂 Och så blir det ju bl.a. Pomp de Lux party i september. Jess jess!

  Bäst var nog i tamburen då vi skulle (försöka) fara hem och Tilda slog Leona i huvudet med skon, Elvin utbrast strängt ”Tilda aj aj!”. Hemma härjade båda så mkt hela kvällen att jag måste ta en ”time-out” i sovrummet kl.19.30 och pappa fick vara med ungarna och sköta deras gräl.

  Vi kan ta loppisrunda med ”de minsta” (Laura & ”Ru”) sen när dagis/klubb-parken rumban har börjat ordentligt…:) Kram o tack ännu!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s