Gungeligung.


Idag var det då dags för gungpremiär för Laura. Reaktionen kan tolkas som ”mera! mera!”, fast gungan ännu var alldeles för stor för henne att sitta ensam i. Tur att hon har två äldre systrar som gärna gungar tillsammans med henne så hon också får uppleva fart.

Tänk hur många ”premiärer” och utvecklingssteg denhär babyn ännu har framför sig! Första gången det ena och det andra. Med vår första baby erkänner jag att jag väntade lite otåligt hela tiden på nästa steg i utvecklingen: när skall hon vända sig? När får hon börja äta annat än mjölk? När skall hon börja gå? och så vidare. Med följande barn väntade jag inte på samma sätt utan jag visste ju hon skulle klara av precis samma saker. I sinom tid. Ändå tror jag att jag lite förväntade mig att utvecklingen skulle ske i ungefär samma takt med båda barnen. Så jag blev lite förvånad över att den ena ålade sig framåt på sin 5 månaders dag och den andra först på sin 10 månaders dag. Med det tredje barnet förväntar jag mig ingenting, utan har äntligen fattat att de alla är unika varelser, även om de har samma föräldrar och liknar varandra till utseendet.

Inte för att det skulle göra alla Lauras framsteg mindre värda eller intressanta, absolut inte. Det känns lika fantastiskt att se något nytt i utvecklingen hos henne, för det är ju just hon, dvs just denhär unika individen, som lärt sig det. Det har varit precis lika mycket ååååhande här för tex hennes första leende, den första gång hon hittade sina händer eller som idag, då hon gungade för första gången, som det var med Leia och Tilda i tiderna då de lärde sig samma saker.

Laura är nog helt klart lite senare i den fysiska utvecklingen än sina systrar. Hon satsar istället på dethär med att bli duktig på att äta och jag tror bestämt att en av höjdpunkterna i hennes liv har varit de gånger hon fått sitta med oss andra i matbordet i nåns famn och själv ha en bit vattenmelon eller gurka i handen och äta PRECIS SAMMA SAK som vi alla andra.

Annonser

3 thoughts on “Gungeligung.

  1. Oj lilla Laura!!! Hon var nog en sån munchkin! Hann ju inte ens hålla henne i famppun, märkte jag Så jätte jätte gullig o go´! Hoppas vi också får en lika chill baby….)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s