Höstbloggen fortsätter.

Om gårdagens temafärg var höstigt grå, så är den juligt röd idag istället.

Helt tydligt har det varit dåligt väder här i Esbo i juli och folk har haft tid att gå igenom skåp och föra grejer på loppis, för åtminstone Nella&Nuttu var helt fullspäckat med grejer idag. Vi fick med oss en hel kasse kläder – åt Leia. Mer och mer försöker jag endast skaffa hållbara plagg åt Leia som sedan de två mindre får ärva rakt av. Orättvist, kanske, men ack, så praktiskt. Det blev bland annat en röd utedräkt till hösten och ett par Kuomastövlar till vintern. Billigt! Nu har vi ett par Kuomastövlar i alla storlekar mellan 19 och 26. Jag tror inte jag behöver tillägga att jag tycker att de är praktiska (och varma).

Finaste inköpet var nog denhär långa huvtröjan från Småfolk. Det mest uppskattade inköpet var ändå helt klart tre stycken Bamse tidningar och en Pippibok. Oj, vad jag gillar loppis och oj, vad jag gillar att mina barn gillar loppis!

Annonser

16 thoughts on “Höstbloggen fortsätter.

 1. Alltså va fina kläder man kan hitta på kirppis i ”storstan”. Här i kokkola e det nog mest bara urtvättade gamla babylåds kläder som säljs. OM man har tur kan man hitta en ganska så urtvättad och noppig body från P.O.P och så kostar den 10 euro!!! Jag förstår inte varför folk prissätter urslitna plagg till huvudlösa priser ?! Vad ligger priserna på i esbo? Får man en snygg body för 1-2 euro ?

  • Det som är skillnaden är att här är variationen mycket större. Det finns allt från dedär urtvättade bodyna till märkeskläder som är så gott som nya, så man kan lätt bara gå förbi de bord som har sjabbiga kläder och ändå finns det massor att välja på. Men prisklassen är klart billigare, så, jo, för 1-2 euro får man garanterat en snygg body här (men tex P.O.P i bra skick är kanske 4 euro). Jag förstår inte heller detdär med huvudlöst höga priser för begagnade barnkläder finns ju nog i mängder tex på huuto.net och nya kläder behöver man inte heller betala alltför mycket för tex på H&M. Jag köpte den röda dräkten för 10e, skorna för 5e, ett par cupcake blusar för 2e st. Allt i prima skick (jag köper inget som är lite heller slitet för att det skall ha en chans att hålla för alla tre flickor).

 2. Loppis är bäst! Fina fynd. Själv hittade jag äkta blåvitrandiga OshKosh snickarbyxor åt C för 4€ på loppis i dag. Man kan bli så löjligt nöjd ibland 🙂

  • DET var ett riktigt fynd, tycker jag! Jag köper hellre på loppis än från butik just för dendär lyckokänslans skull. Jag menar, nog har vi råd att köpa Kuomas från butiken också, men det är inte alls lika roligt som att fynda dem på loppis 😉 Plus inte klagar jag precis över lite sparade pengar!

   • Det tyckte jag med, men de var nog lite tunnare vid knä men för äkta retro är det ok. Gillar också känslan då man fyndar, fast shoppar nog en del på rea också. Lite samma känsla där 🙂

   • Jep, rea är super! Brukar främst just shoppa ytterkläder för kommande år på rea. Stackars våra barn får aldrig gå i den nyaste kollektionens halare. Livet är hårt 😉

 3. Oh, loppisfynd, man blir så glad! Och får lite höstfiilis för loppisar gick vi en hel del på förra hösten. Roligt är det! Dessutom blev här också äldre sonen intresserad efter den gången han fick en docka till dockskåpet och någo turtlesfigurer. H. Mamma Mutaren

 4. Fina fynd!! Verkligen ruljans på N&N idag. Så bra också med de nya bilderna på Laura som gjorde stort intryck på Freja. ”Missä Laura?” har hon sagt hela dan, så nu kan jag visa!

 5. Vilka fynd, alltså, nice! Jag funderade just idag att hur är det månne, lönar det sig att absolut/absolut inte att gå på loppis genast efter semestertider. Nu fick jag mitt svar, folk städar tydligen under semestern… konstiga typer! Akseli öppnar förresten imorgon igen efter sommarpausen 😉

  • Verkligen konstiga typer, att städa skåp under semestern gjorde verkligen INTE jag (fast det nog inte skulle ha skadat…) 😉 Ok tack, då skall man hålla sig undan från Akseli imorgon i alla fall, orkar inte trängas med alla stammisar! Har du märkt att om man är där när det öppnar på morgonen så finns det en mängd stammisar som scannar borden med mycket vassa armbågar?!

   • Jo, vassa armbågar brukar det finnas där men jag trodde nästan att det alltid är så för jag har alltid varit där på förmiddagen… i k-butiken i samma byggnad får man förresten bra luomu-babymat på burk! Smakar nästan som hemlagat 🙂 heter typ babynat el liknande.

 6. Fina fynd! Vad bra att höra att det finns stuff på N&N, undrar hur det är med Akseli? Ska själv oxo ta en runda denna vecka 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s