Grått.

Första vardagsdagen efter semestern. Det blev riktigt, riktigt bra, trots att jag nog medger att jag fasade lite på förhand över hur vårt flickgäng (och jag) skulle anpassa oss till att pappa börjat jobba igen. Som tur var vi bjudna på lek och poolparty till våra favoritgossar. Det blev dock inget poolparty då vädret idag mittiallt var mulet och inte alls så hett (mycket skönt, egentligen). Istället blev det en cykeltur till Margaretheparken, Bamsetidningar och mycket snack oss mammor emellan. Oj, vad det kan göra gott åt en trött mammasjäl att ibland få prata lite ärligt om att livet med småbarn ibland är mycket tungt och krävande på många sätt!

Nu sitter jag här vid datorn med en rykande tekopp och funderar om jag borde tända ljusen som jag placerade i vår spis. Ljusen får nog vara släckta ännu en tid, men jag tycker att det är helt okej att det är lite höstfiilis idag. Inte för att jag vill att sommaren skall ta slut ännu på länge, länge, men det känns faktist för första gången i sommar helt okej att det kommer att bli höst igen. Även i år. Jag kan väl samtidigt erkänna vad jag också sysslat med de senaste kokheta dagarna: jag håller på att sticka ett par grå yllesockor åt mig till vintern. Jag medger att igår kändes det nog en aning paradoxalt att sitta ute på en filt i den kokheta solen och övervaka barnens bassängplaskande och samtidigt sticka yllesockor.

Garnet skaffade jag i en ljuvlig nyöppnad garnaffär i Tammerfors. Snyggare stickor får man leta länge efter.

Annonser

2 thoughts on “Grått.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s