Små röda och goda ting.

De överlevde! Våra minitomater alltså. Igår var skörden 13 tomater och idag 7 st. Jättegoda var de! Vi har också överlevt adaptationen från all-included i Vasa till do-it-all-yourself här i Esbo. Det finns mat i kylskåpet och tvättmaskinen rullar på, precis som vanligt. Barnen skippade det sedvanliga surandet över att de inte får lika mycket uppmärksamhet som i Pampas och har istället lekt jättefint med alla sina leksaker som de inte sett på flera veckor. Tur det, för vi är nog lite sega här, inte på grund av semestrandet, utan på grund av projektet att få en viss liten baby att sova i egen säng och helst inte vakna varje halv timme hela natten igenom. Men vi ser framsteg, så hopp finns.

Vår jordgubbsplanta har förresten också en massa råa bär. Oj, vad gott de kommer att smaka bra när de är mogna! I väntan på de köpte vi jordgubbar att frysa ner idag. Med åren har jag lärt mig att inte köpa de billigaste jordgubbarna utan istället satsa på de lite dyrare, lådan vi köpte idag på Hagalunds torg var supergoda och innehöll inte ett endaste dåligt bär. Imorgon blir det nog att köpa en låda till, för idag försvann en hel del bär på vägen från lådan till frysen i glupska munnar.

Annonser

2 thoughts on “Små röda och goda ting.

  1. Här blev det också två lådor gubbar i går. Bra mängd, då kan man äta så mycket man orkar i två dagar och ändå få tillräckligt till vintern. Vi funderar också på hobby åt C som är både vild, motoriskt lagd och (över)energisk 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s