Friidrottarna.

Vi spenderade eftermiddagen på Otnäs friidrottssplan idag, för att springa bort överlopps energi. Barnen härjade på medan föräldrarna tränade. Eller tränade och tränade, den ena föräldern sprang 1000 m intervaller medan den andra (=jag) hoppade längd med en baby i bärsele. Som ni ser på bilderna har vi helt tydligt en kastare och en sprinter i familjen. Tilda trivdes länge i diskusringen medan Leia satsade på explosiv löpträning i trapporna.

Helt allvarligt så har vi nog funderat på att introducera friidrott åt Leia som ett potentiellt fritidsintresse. Hon har en hel del extra energi i kroppen som måste uppanvändas effektivt varje dag och hon gillar att springa, cykla och klättra helt på annat sätt än Tilda, som är fysiskt mycket försiktigare till sin natur. Vi funderade tillochmed att anmäla Leia till Esbo Ifs friidrottsskola för små barn i sommar, men lät bli ändå. Jag är säker på att Leia skulle ha trivts ypperligt i friidrottsskolan, precis som hon har älskat sin jumppa på vintern, men gruppen skulle ha varit för 2007-2008 födda och eftersom Leia är född i slutet av 2008 och dessutom kortväxt, så fanns det en risk att hon skulle ha varit yngst, minst och sämst på allt. Naturligtvis är det viktigt att lära sig att det viktigaste är att vara med, men i den känsliga åldern som Leia befinner sig i kan det vara tungt att inse att ”alla andra” är bättre på något än en själv. Vi ville inte att hon möjligen skulle bli ledsen av en hobby, som ju endast skall vara positivt och roligt. Så tänkte vi i alla fall. Så vi härjar istället själva ibland på friidrottsplan och funderar på friidrottsskola på nytt nästa år. Hon är ju inte precis för gammal för att börja med en ny hobby då heller, bara ett litet barn som hon är.

Som den sista kvinnan i universum fattade jag idag att det tydligen blir helt ok bilder med telefonen också.

Annonser

3 thoughts on “Friidrottarna.

  1. Hej! Det ser roligt ut 🙂 kan du berätta mera om friidrottsskolan? Har också funderat att storebror här skulle gilla nån sorts sportaktivitet, typ bollskola eller liknanade men har inte riktigt kommit fram till ännu vad/var/när/hur exakt….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s