Tammerfors.

Vi åkte alltså med tåg på en tvådagars minisemester destination Tammerfors. Dag ett var vi på bostadsmässan och dag två spenderade vi på stan.

Efter en hel dag på bostadsmässan somnade vissa på dubbelsängen i hotellet medan andra avnjöt en gourmetmåltid på samma säng. Fördelen med att åka med en baby som inte orkar vara vaken jättelänge på kvällen är att man sparar en massa pengar i matkostnader. Det blev inte precis några lyxiga retaurangbesök under denhär trippen.

Hotellfrukosten var mycket mer gourmet än middagen. Eller vad sägs om så många nygräddade våfflor man bara orkar? Titta förresten vem om sitter i egen stol under måltiden! Hon var så nöjd att hon inte ens brydde sig om att klaga över att hennes föräldrar satt och mumsade i sig en massa gott framför ögonen på henne utan att dela med sig.

Det blev inget Särkänniemi eller Angry Birds land eller muminmuseum för vår del. Istället blev det strövande i centrum och på Tampellaområdet och Finlaysonområdet. Lite loppis och en hel del småbutiker. Lite mat och glass i Koskipuisto och lite gamla minnen (på tidigt 90-tal besökte jag Tammerfors med jämna mellanrum, då mina farföräldrar bodde i det gröna huset vid domkyrkan. Där fick jag alltid Mövenpick glass, bebébakelser och pommac). Vi besökte ganska många mindre affärer och för en som är intresserad av finsk design och hantverk och sånt är Tammerfors ett riktigt lyckat resemål.

Butiker jag rekommenderar är Finlayson fabriksbutik, Kerä (mysig garnaffär), Taito Shop (större än  Helsingforsbutiken med massor av bla hantverksgrejer från lokala småföretagare), Design Boulevard (Ferm Living och Hay produkter!), Putiikki Rannalla (för alla Odd Molly fans), Moimoi PopUp shop (finska designers, såsom Saana&Olli) och Kyttälän Kirppis (bra självbetjäningsloppis). Mer hann vi inte med.

Laura betedde sig bättre än exemplariskt, hon trivs med att vara med i bärselen timme efter timme. Emellanåt skulle hon ha mat och emellanåt tog hon en tupplur. Mest satt hon bara på magen och förundrades över allt omkring sig. Äntligen har jag lyckats med att uppfostra en unge som gillar samma saker som mig. Eller så är man som nummer tre så tacksam över att under två dagar inte behöva slåss om uppmärksamheten med två högljudda systrar att man helt enkelt inte vågar protestera.

Nöjda och lite trötta i benen åkte vi sedan med tåget tillbaka till Vasa. Där möttes vi av två små ivriga flickor som i mun på varandra pladdrade glatt över vilka alla karuseller de varit i på Wasalandia. Att sakna oss hade de däremot inte hunnit med.

4 thoughts on “Tammerfors.

      • Jo, tack, vi är nog nöjda, trots att årets mässa inte hade något direkt revolutionerande att erbjuda. Men några idéer och än mer byggmotivation fick vi med oss så läget är bra! Dessutom betedde sig två-åringen fint! Åldern är bra, men vi märker nog av att den kommer att föra med sig en del trots också, så vi väntar med spänning.. 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s