Alla vann idag.

Idag på förmiddagen kände jag inte alls för att bara vara mamma på barnens villkor, så de fick hänga med på mina villkor istället. Det blev häng i Brunnsparken, med besök till Kaivarin Kanuuna loppiset och lunch på Cafe Carusel. Inga fynd på loppiset, men en utmärkt lunch var saldot (ett litet krux i protokollet kom från ett glas som gick i kras av en lite för ivrig liten hand vid lunchen). Loppiset är förresten riktigt bra ur barnperspektiv, de har ett rum med lego och leksaker för barn och utanför finns en stor lekpark. Win-win med andra ord.

Sedan blev det 4-månaders rådgivningskontroll och på eftermiddagen blev det utelek i superbt sällskap för både mamma och barn. Win-win igen.

Laura uppgraderades förresten idag från mjukliften till syskonsitsen i dubbelvagnen. Praktiskt när man är på språng och hon inte sover hela tiden och kan titta omkring istället. 5,8 kg och 59 cm stor var hon idag. Ett kort men brett litet paket.

Annonser

11 thoughts on “Alla vann idag.

  • Jag är ännu helt superimponerad av Es cyklande, alltså vau! Fast jag vet inte om vi kan komma mera ut till landet i sommar för jag fick mitt första (!) myggbett på foten och det kliar så förbenat mycket!! H: betongflickan 😉

   • Alltså du har nog verkligen levt ett skyddat betongliv den här sommaren, vi har hft helt otrolugr mycket mygg! Stackars dig, ett myggbett, hur ska du orka?! Du måst komma hit och härda dig 😉
    Ja jag blev ju också lite förvånad då e bara for iväg med cykeln!
    (om gubbe din blir ivrig med att läsa game of thrones så har jag tredje boken)

 1. Jag måste också fråga en Phil&Teds fråga 😉 Är det så att man inte får båda barnen i liggläge samtidigt. En kompis sa till mig att det är en nackdel med just deras vagn att båda barnen inte kan sova samtidigt. Det blir nämligen att skaffa syskonvagn i den här familjen och man måste ju utforska alla olika märken och vrida upp och ner på allt för att hitta den rätta =)

  • Grattis ännu, jättehärliga nyheter! Men jo, båda barnen kan inte ligga vågrätt i en PT. Dethär är maximal bakåtlutning på syskondelen på denhär bilden (syskonsitsen alltså under). Men våra barn har nog sovit bra i PTn fast de inte legat vågrätt. Men vi har inte haft två barn som samtidigt har sovit på dagen, så det har varit undantagsdagar. Så om du planerar att båda skall sova samtidigt i vagnen varje dag skulle jag nog inte ta en PT. Annars har vi varit nöjda.

   • Men vi har en Brio tvillingskärra till salu, där kan båda sova samtidigt 🙂 Eller den mindre kan sova och den äldre sitta/halvligga. 😀

   • Tack, skall bli roligt med två småa =) Jag skulle ju kunna tänka mig en vagn var barnen är bredvid varandra men A vill ha en att de är på varandra eller mittemot eller nåt sånt. Tur så har vi tid på oss att kompromissa 😉

 2. Hur var Phil&Teds på vintertid? Vi säljer Brio-dubbelkärran bort för vi har en stark känsla att en sån helt vanlig dubbelkärra kommer vi inte att behöva med trean, men men …. om PT fungerar på vintern sku man ju kunna tänka sig.. 😉

  • PT fungerade bra vintertid, hjuln e ju stora och framhjulet går att låsa så det går bra att skuffa i snö. Däremot är ju PTn ganska ”öppen”, jag menar, barnet som sitter ovanpå är inte så skyddat för rusk och regn, så jag skulle kanske inte ha den som enda vagn om nån av de större skall sova i den varje dag. Det kan hända att vi säljer bort vår redan nästa vinter, vink, vink…

   • Nice, jag ska tala med bisin! Kan du gissa summan på prislappen ren? Jag tror inte vi försöker få den blivande mittersta o sova i vagnen mera, hon börjar vara färdig att sluta sova på dagen. Men jag tror inte att hon orkar gå alltid, för den äldsta vill också alltid nu o då sitta i kärran. Och vi har ju alltid Emmaljungasyhdistelmämegapanssarevagn kvar, de vill vi inte sälja bort ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s