Frågor och svar. Sista delen.

Som flerbarnsmamma: vad är dina viktigaste råd inför förlossningen? Och kanske också tiden just efter? 

Mina råd kommer här:

Kom ihåg att andas under sammandragningarna! Jag vet inte hur man skall andas för att få det ”rätt”, men det man inte skall skall göra är att hålla andan av smärta.

Kom också ihåg att barnmorskan är expert på förlossningar och det lönar sig att lyssna på barnmorskan. Hon har troligtvis varit med om tiotals/hundratals eller tusentals förlossningar och alltså sett det mesta och har koll på vad som lönas med smärtlindring osv.

Samtidigt tycker jag att man skall hålla i minnet att man är på förlossningen som ”betalande kund”, om nåt inte känns bra så skall man säga till. Barnmorskans uppgift är att betjäna dig och se till att DIN förlossning går så smidigt om möjligt (dethär var jag själv lite dålig på under min första förlossning)

Det viktigaste: var öppensinnad! Alla klarar av en förlossning på något sätt, inget barn har ännu stannat kvar i mammans mage!

På avdelningen efter förlossningen är det ännu viktigare att våga kräva uppmärksamhet av sköterskorna. Vad man än undrar över så är det bara att fråga och be om hjälp.

Hej, har du varit nöjd med Susanna Ventos påsar, har färgen hållit, blir det fula vikmärken etc?

Jo, de är av bra kvalitet, inga vikmärken och sånt. Den ena har flickornas badleksaker i och blir alltså våt med jämna mellanrum men färgen har hållit bra!

Jag har en fråga om hängaren i flickornas rum. Den med dom färgglada knopparna. Varifrån får man den och hur mycket kostar en sån? Finns det kopior av den som e billigare?

Det är en ”Hang it all” av Ray och Charles Eames från 1953. Den finns i diverse nätdesignbutiker och bla. i Vepsäläinen, Artek och Aero. Den är så dyr att det är bäst att blunda, haha. Snygga kopior finns tex här och här. Jag tycker också jag sett liknande på Moko och på Anttila och på Tiger i Kampen.

Vad jobbar du med när du inte är mammaledig? Vad har din man för yrke?

Jag jobbar med produktutvecklig på ett läkemedelsföretag och min man jobbar inom företagsstrategi.

Jag ville fråga vilka dina bästa tips är för loppisförsäljning, alltså sånt där självserviceloppis som jag förstått att du har bord på ibland?

Mitt bästa tips är att ha bordet i ordning, vilket betyder att man måste fara och ordna det helst varje dag. Dessutom tycker jag att man inte skall ha för mycket produkter i gången utan fylla på efter åtgång. Jag brukar ha tydliga lappar om säger vad jag säljer ex kvinnokläder storlek 36, babykläder storlek 50-68 cm etc. TIll slut skall man inte ha för höga priser, man vill ju inte kånka hem en massa igen bara för man varit lite snål med priserna.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s