Rabarber och socker och barnkläder.

Vi hade tidigare i veckan besök av bl.a. en superhändig kvinna med barn. Barnen är så gott som exakt lika gamla som våra två äldre och vi har kännt varandra sedan våra förstfödda oktober-2008 bebisar föddes. Checka in hennes inspirerande blogg! Hon syr de finaste färggranna barnkläderna nånstans mellan allt trädgårdsarbete, studerande samt barn- hund- och husskötsel (jag tror faktist hon har uppfunnit ett par extra timmar i sitt dygn). Nu har hon förresten en tävling på gång och vinsterna är mer än finfina! Hon hämtade med sig ett stort omfång med rabarber åt mig och tipsade om ett superbra recept på rabarbersaft. Receptet är härifrån och faktist skrivet av en annan mamma till en oktober-2008 bebis som hör till vårt lilla gäng.

Jag kokade saften på 1 kg rabarber och resultatet blev 1,3 liter saft, som skall spädas ut med lika mycket (vichy)vatten. Saften blev jättegod, specielt med vichyvatten, just sådär syrligt läskande som passar till heta sommardagar.

Jag äter nog annars hellre söta än sura saker, men jag har ett fint (sötsurt) rabarberrelaterat barndomsminne. På somrarna när vi var hos mina morföräldrar fick vi barn varsin rabarberstång och en kaffekopp med socker i som vi dippade rabarberstången i. I mina minnen satt vi alltid i samma trädgårdsgunga bakom lekstugan och min mummi hade alltid på sig en rödvitprickig marimekkoklänning. Ibland skulle man ta en tugga endast av rabarbern för det var lite spännande då det var så surt att munnen snörptes ihop. Gott var det då och gott är det ännu i denna dag, även om känslan inte riktigt var den samma att sitta på sin egna terass. Trädgårdsgungan och det rätta sällskapet fattades.

4 thoughts on “Rabarber och socker och barnkläder.

  1. Oj nej, nu blir jag helt nolo av dina snälla ord! (särskilt när jag inte har gjort någonting på några dagar, int ens skött mina egna barn…) Men tack!

    Bra att du sökte det där receptet så jag inte behöver 😉

  2. Åååh, underbart! Tack för receptlänken! Ända sen du nämnde att du skall koka rabarbersaft så har jag gått och snålats (fast jag tror att jag aldrig har smakat på rabarbersaft…). Jag var helt tvungen att istället baka lite rabarberpaj 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s