Dygnet med vår bebis.

Danni bad människor att beskriva dygnet med bebisar, så här kommer vår version. Laura är alltså nu tre och en halv månad och hon har ju varit en bebis som sover mycket, men det håller på att minska nu. Hon har också varit en bebis som tidigt haft någorlunda regelbundna dygnsrutiner, viIket underlättat vårt liv otroligt mycket. Såhär ser ett dygn ut hos oss de dagar vi bara är hemma. Men som alla med en baby förstås vet så eftersom jag skriver ner dethär kommer allting troligtvis att ändras frånochmed imorgon.

Godmorgon: Mellan klockan 7 och 8 (oftast närmare 8).

Morgonsysslor: Amning. Morgonsysslor och lek i babygymet och med systrarna. När klockan närmar sig 9 blir det mat igen och ögonlocken börjar bli tunga.

Förmiddagslur: ca. 9-12 i vagnen ute. Plusminus en timme. Oftast sover hon ganska snällt, men vaknar till vid 10.30 och skall sövas pånytt. Vi är ute med flickorna på bakgården eller nånstans här i nejden så vagnen hänger bara med.

Lunchdags: Laura vaknar. Naturligtvis oftast just när jag satt mig vid bordet. Hon skall ha mat och efter det blir det innelek för hela bunten i ett par timmar. Sen blir det mat igen.

Eftermiddagsvila: 14-15 tiden går vi ut igen hela bunten. Ofta Leia på cykel och TIlda och Laura i dubbelvagnen (jag försöker desperat få Tilda att sova en stund också, lyckas ibland). Laura sover mellan 45 min och 3 h med eller utan matpaus emellan. Om hon sover kort sover hon en kort lur i manducan efter middagen men om hon sover länge klarar hon sig till kvällen. Vissa dagar sover hon alltså bara två gånger och det är otroligt skönt (som jämförelse kan nämnas att Tilda sov 2-5 gånger 15-30 min lurer tills hon blev 11 månader, det var inte roligt). Vi kommer in igen kl 16-17.

Kväll: Efter middagen blir det lek i ett par timmar och ett x antal mattankningar emellan. Ibland bad. Ofta kurragömmalek med storasystrarna och pappa. Nångång mellan 19 och 20 börjar Laura bli trött igen och det blir byte till pyjamas och kvällsamning i sängen. Ibland somnar hon, men oftast blir hon bara grinig och skall sövas i sin mjuklift istället. Somnar oftast mellan 20 och 21.

Natt: Första nattmaten är ofta vid 23 och efter det äter Laura med 1-3h mellanrum. Hon sover bredvid mig resten av natten så allt går ganska långt på automatik. Jag kan verkligen inte säga på morgonen vilka klockslag vi vaknat.

Och sen blir det morgon igen.

Sådan bebis har vi just nu. Jag tror jag skall ta och göra ett likadant inlägg om ett par månader igen.

Annonser

2 thoughts on “Dygnet med vår bebis.

  1. Vad bra inlägg. Vår son är också född i februari och hans dagar ser ungefär lika ut som er Lauras. Däremot är han väldigt lyxig också på natten, äter 1-2 gånger, sover vanligtvis 5 timmar i gången i egen säng. Efter 2 pojkar som sovit dåligt kan jag verkligen uppskatta det!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s