Vid rådgivningen.

Fortfarande ett litet kompakt paket dethär, 57 cm och 5050g vid 3-månaderskontrollen idag. Lite mindre än sina systrar vid samma ålder. Diagnosen blev ovanligt pratsam för sin ålder (vilket vi också själva märkt) och det enda lilla problemet vi har är att hennes ena öga fortfarande rinner och klibbas ofta ihop pga outvecklad tårkanal. Laura fick med andra ord en spruta i låret och en ok-stämpel i ändan.

Annonser

8 thoughts on “Vid rådgivningen.

  1. Fick ni tips om vad ni kan göra mot den trånga tårkanalen? Vi har haft samma problem och det rekommenderas att man med rena fingrar trycker med pekfingret vid inre ögonhörnet (alltså där mellan näsan och ögat) och drar neråt längs med näsroten. Gör det flera gånger om dagen. Det hjälper! Lönar sig kanske att googla så du gör rätt eftersom min förklaring kanske inte var den tydligaste…

    • På rådgivningen sa de bara att det kommer att gå om med tiden, men idag visade min vän (som även jobbat som rådgivningsläkare) hur man skall trycka. Tack för tipset, vi har nu börjat vår öppna-tårkanalen-kur! Hoppas det hjälper, för det är så synd om Laura som oftast vaknar med igenbommat öga då hon sovit en längre snutt.

      • Oj, det var nog en ganska Iustig kommentar av rådgivn. för i värsta fall kan det ju vara så att man måste operera för att öppna tårkanalen. Tryckandet hjälper verkligen. Hos oss hjälpte det efter några dagar, så det lönar sig nog att försöka med det!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s