Varje år samma sak.

Jag hade lite vårrensning i köket. Rensning som i att konstatera att vi har en massa bär kvar i frysen. Det är samma sak varje år. Först fryser jag (eller min mamma) ner en massa bär och rabarber och sånt på sensommaren för att ha på vintern. Sen på vintern använder jag inte dem så mycket som jag kunde för TÄNK OM DE TAR SLUT, liksom? Jag menar vad skulle hända om vi inte hade jordgubbar i frysen längre i maj? Vi skulle köpa dem från frysdisken i affären. Jaha. Istället storkonsumerar vi bär denhär tiden på året, för att inte sedan ha några kvar när det är dags att fylla på frysen igen. Galet? Ja. Kanske jag lär mig nästa vinter att använda upp bären i tid. Kanks inte.

Frysen tömdes i alla fall lite på bär och fylldes istället med muffins för sommarens picknickar. Det blev vinbär-blåbär-skumgodismuffins och lingon-chokladresterurskåpetmuffins. Samtidigt blev en massa omaka muffinsformer använda. Lite städning både i godishyllan och bakhyllan också med andra ord.

11 thoughts on “Varje år samma sak.

 1. Kan inte annat än förundras – när i hela friden hinner du med allt? Jag vaknar, stiger upp, sköter mitt barn och sen är det kväll. Du är min nya idol Maria!

  • Tro mig, jag hann inte alls med lika mycket då jag bara hade ett barn! Dessutom är vår bebis en lugn typ som gillar att sova på dagarna i en helt annan utsträckning än eran bebis, vilket förstås avgör allt!

 2. Jag tror Penny har rätt. Du måst heta produktiv till andra namn! Och jag ska so totally apa den här, vi har massor med bär vi också. För att vi fick allt uppätet och svärmor hörde det och kom och fyllde våra frys (ja, två) med blåbär och hallon. En liten burk lingon har vi kvar som tur, jordgubbar har vi köpt fryst sedan julen, men rabarber har vi faktiskt ännu. Mjöd av det? Skulle det fungera?

  Så, vänta bara, du hittar en motsvarande inlägg inom kort.
  Ps. Sätter du muffinsarna i påsar i fryset eller…?

   • Jag satt rabarbern in i fryset för jag ville ha rabarberjordgubbpaj på vintern. Jeps, så blev jag gravid och kan inte tänka mig att jag skulle äta en paj helt själv. (för ingen annan äter rabarber här…) Så blev de o stå… Jag såg vi vappen en recept på rabarbermjöd, om jag blir hem nu (är så snuvig att orkar int ens tänka) så kan jag ju laga den imorgon 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s