Bråttom ingenstans.

Vi hämtar ofta hem Leia från klubben med buss. Flickorna tycker om att åka buss så det blir en liten rolig happening av det också. Så var tanken även idag.

Men just när vi stigit på bussen hemåt vaknade Laura och röt till med besked att hon skall ha mat JUST NU. Det var dags att ta i bruk en ny plan. Vi steg av ett par hållplatser senare, såg till att stilla Lauras hunger och gick in i närmaste butik och hämtade lite picknicklunchmat och mellanmål. Sedan traskade vi till närmaste park och spenderade följande timmar där istället i det strålande vädret. Dethär är fördelen att ha en liten baby då det är varmt, man kan göra lite ex tempore grejer och babyn bara hänger med i vagnen eller bärselen.

Just därför gillar jag att vara hemmamamma. Att man oftast inte har bråttom någonstans utan kan bara ta stunden och dagen som den kommer.

Annonser

4 thoughts on “Bråttom ingenstans.

  1. Och det är just det jag saknar alldra mest av att vara hemmamamma, när man har dagar då man bara gör vad som faller en in.

  2. Tämän ”muminmamman” suuren elämänviisauden esiintultua tässä kertomuksessa tulee väkisinkin mieleen renesanssifilosofi Petrarca: Renessanssin niin kuuluisa yksilökeskeisyys ja yksilön tahdon vapaa ilmaisu oli Petrarcalle selvä kutsu ‘olla minä’, ja hän puhui ja kirjoitti painokkaasti aktiivisen elämän ja ”kansalaishumanismin” puolesta, joka nykyään tulkittaisiin humanistiseksi kansalaistottelemattomuudeksi, jota filosofiaa esim. allekirjoittanut edustaa. Petrarca painotti eritoten yksilön itsemääräämisoikeutta ottaa asiat siten kuin ne eteen tulevat sen kummemmin niitä analysoimatta ja miettimättä. Ja tätä viimeksimainittua filosofiaa tämä ”muuminmamman” kertomus bussimatkasta tuo selkeästi esiin; eli ajatus: ” no broblem”, eli kun asiat eivät menekään niin kuin oli suunniteltu, niin mennään sitten asioitten mukana, ja lopputulos voi olla jopa parempi kuin alkuperäinen suunnitelma

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s