Att förenkla.

”förenkla ditt liv – få tid att leva”

Senaste tiden har jag funderat på dehär orden. Hur kunde just jag i praktiken förenkla just mitt liv för att känna att jag lever en större tid av den tid jag är vaken? Just nu känns det som om en lite för stor del av vakentiden går åt att överleva stunden/timmen/dagen och att planera/utföra/kämpa/osv en massa. Jag skulle vilja ha förändring i det för jag är fullt medveten att just nu lever vi i den fas i livet som vi kommer att blicka tillbaka till och tänka ”ja-a, det var den härliga men ack så korta tiden då barnen var små och var mest bundna vid en och beroende av en och njöt av ens sällskap”. Tänk om jag då fortsätter med något i stilen ”oj, om man då hade varit lite visare och faktist kunnat leva ut mera i stunden”!?. Jag vill inte tänka såhär när jag är gammal och har tid i överflöd. Jag vill vara lite visare redan nu.

8 thoughts on “Att förenkla.

  1. Jag blir nästan lite deppig då jag tänker, att jag nu faktiskt _lever_ mitt liv hela tiden. Tiden går så fort, man bara jobbar, kommer hem, lagar mat, är mamma, sover, längatr efter semester, tränar, jobbar, stressar, städar, jobbar… Väntar. Jag vet inte vad jag väntar på, men i alla fall på nån slags aha-ögonblick, när jag inser att jag inte behöver vänta, utan göra, ändra, istället. Ställa om hjärnan. Men det är ju bara inte så enkelt.

  2. Det som gör att man tycker sig ”inte leva” kommer från det att man försöker göra flera saker på en gång. Att ”leva” är att ”leva i nuet” och det betyder inte något annat än att fokusera hela sin existens på det som man gör just då. Man ger fart åt barnet i gungan, man stöper sandkakan i formen, man njuter av färgerna på kläderna som man stoppar in i tvättmaskinen…
    Den korta stund man har koncentrerat sig totalt på det man gör ÄR den stund man har ”levat” även om den tyvärr oftast blir avbruten alltför tidigt av något annat.
    Men man har ändå ”levt” en kort stund. Intensivt.

    • Vet du, jag tycker det var jättebra sagt! Men ingen kan ju leva sådär totalkoncentrerat hela tiden, och det behövs inte heller, utan har man flera såna stunder om dagen, även om största delen av dagen varit ”olevd/inte lika intensivt levd” (du fattar?) tror jag det räcker till att man är nöjd på kvällen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s