Nya kläder.

Äntligen får denhär unga damen också gå i blusar vars ärmar inte slutar för mitt på underärmen. Hon verkar vara inne i en växtperiod nu, då tillochmed fjunen på huvudet blivit lite längre. Nu finns en hel uppsättning av nya kläder i rätt storlek i hennes garderob.

Eller nya är ju kläderna inte. Det är mycket praktiskt dethär med att ha flera barn. Vid klädstorleksbyte är det bara att dra fram lådor med kläder i nästa storlek och packa ner de för små kläderna igen för väntan på nästa barn i turen.

Klädstorlekarna som används hos oss just nu är:

 • Leia (3år 6mån): 98 cm
 • TIlda (1år 10mån): 86 cm
 • Laura (2 mån): 56 cm
Om någon av flickorna vill bli korgbollsproffs får de nog kämpa lite extra för längden har de åtminstone inte ännu på sin sida.

Just idag är jag oerhört nöjd över två beslut som togs igår:

 1. Jag gick och lade mig kl 19 (!) tillsammans med babyn. Trött? Inte mera idag.
 2. Vi hängde upp mörkläggningsgardiner i flickornas sovrum. Extra förklaring behövs knappast.

32 thoughts on “Nya kläder.

 1. Sjukt bra ordning!!! Vi håller på att få nya klädskåp i vår kämppä med jätte lite förvaringsutrymme så jag måste göra någo system åt kläderna i samma stil. Visserligen e det svårare när man har av olika sorters barn o inte vet vad den tredje är så jag måste försöka gallra bort alla plagg jag inte använt och spara bara de fiffigaste. Sen på vintern kan jag sälja på loppis igen alla den sortens plagg som ungen ”inte är”…om du fattar vad jag menar. Men svårt att ordna enligt stl då vi iaf användert många stl samtidigt pga olika märken (L 74-80cm och E 92-98).

  • Jag har lite samma ”problem”, en pojke, en flicka och en överraskning på kommande. Men med Marias system så blir den andra sortens kläder ganska lätt sålda för jag hittar dom snabbt! Eller så tror jag åtminstone, vi får återkomma på saken sen på hösten…..

  • Det är nog en viss fördel med att bara producera flickor i samma storleksklass, jo;) Fast våra är födda alla i olika årstider så riktigt rakt av kan inte allt ärvas. Jag har ordnat enligt storlekarna så att alla plagg som är lika stora (alltså cm-mässigt, inte enligt lappen, just för olika märken är ju så olika) hamnar i samma låda. Nu i Tildas 86 kläder fanns plagg i storlekarna 74-98 cm beroende på just märke och krympningsgrad.

 2. Jag blev så imponerad att var tvungen att ta mig till Prisma igår. Resultatet ser du i bloggen 😉 Tusen tack för sparken i reven och tipsen på ett bättre system än våra megastora vakumpåsar som är så opraktiska en stor påse nu bara kan vara. Kan du ännu visa hur du har dina alla tygblöjor..? För de har vi också i megavakumpåsar… nu när de inte är i användning 😀

  • Varsågod 😉 Fint blev det också hos er! Våra tygblöjor är alla framme för de är alla i bruk (2 storlekar har räckt för oss). Vi använder ju nuförtiden bara fuzzin så alla andra som vi haft och testats har jag sålt/gett bort.

   • Våra skåp blev kaotiska igen, jag köpte större lådor för 3 mindre för en storlek kändes superdumt men de stora ryms inte i skåpet och.. argh. Men jo, ändå bättre än det gamla systemet 😉 Har du de mindre eller större lådorna?

    Vi har blöjor i 2 vacumpåsar, i en stooooor plastkasse, och säkert i en av mammaförpackningarna också, alltså MYCKET av dom. Måst bli av med en stor del, fanns det här nån som skulle vilja testa olika blöjor för sitt barn? 😉

   • Jag har de mindre lådorna, strikt 2 lådor per storlek (ytterkläderna är inte i dessa lådor). På så sätt blir det inte överdrivet mycket kläder av nån storlek. Det är ju ändå typ 6 lådor (3barn) kläder som är i omlopp hela tiden, det är inte lite det.

 3. Aaaaarrhhggh (river i förtvivlan håret)… jag blir tokig … hur skall jag i någonsin världen kunna visa mina skåper till dig !?

 4. Vi har bara ETT barn, och vi har då aldrig sådär redigt hemma. Det blir inte precis bättre av att jag inte orkat gå igenom t.ex. vantar och mössor sen förra vintern. Så nu borde jag rensa bort två års värt av för små vantar o pipor o handskar o allt skit, aaargh…

  • Fast jag tror att grejen är att med ett barn behöver man inte ha så redigt, för tex klädmängden är ändå på något sätt överkomlig (gällde åtminstone oss). Sen när barnantalet ökar bara MÅSTE man bara kämpa lite, annors gör man faktist inget annat än söker dedär vantarna dagarna i ända ”kaikki hajoo käsiin” så att säga 😉

 5. Jag är glad över ett tredje beslut :). Lauras bild e på paraatipaikka på min plats på jobbet :).

 6. Vilken ordning, wow!! Trodde jag hade ordning på våra kläder som jag ordnade för nån vecka sen, men inser nu att det var bara ett litet, litet steg påväg mot ordning med stort O ;).

 7. Att gå och sova kl 19 låter härligt! Man tycker att på egen tid ska man göra ”fiffiga” saker (som se på serier eller vara på fb) – nej nu ska jag överväga att bara SOVA! 🙂

  • Ibland är det definitivt det bästa valet, fast det tar emot att ”slösa” bort tiden på att sova bort den. Alla dagar funkar det ju inte, tex måndagar är bästa tvdagen så då kan man ju inte sova…;)

  • Jep, dymon är min goda vän;) Man får nog bor tarrorna lätt efteråt från plastlådor, men från pafflådor vet jag inte om det skulle lossa så lätt. Därför är det bättre att använda min andra goda vän, papperstejpen 😉

 8. Jag är imponerad över ordningen! Det är en fördel med flera barn om man lyckas HITTA skorna/halaren som man vet sku borda finnas… Här förvaras allt väldigt randomiserat, och det är mest tur om man lyckas hitta rätt gummistövlar. Jag längtar väldigt mycket efter flytt till större hus.

  • Dethär var ett av ”projekten” som jag ville ha grundligt gjort då vi flyttade. Det underlättar ju att vi faktist har tillräckligt med förvaringsutrymme. Det finns få saker som gör mig mera tokig än sökande av barnens kläder, vare sig det är frågan om ett par vantar på morgonen eller en halare som man vet att man har NÅGONSTANS…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s