Förmiddagslyx.

På ett sätt tycker jag att det känns som om min vecka börjar med lördagen. För enligt vår nya rutin är lördag förmiddag min helt barnfria tid. Resten av familjen försvinner ut ur huset och jag har huset för mig själv. Även Laura är med på noterna för hon har bestämt att förmiddagarna är till för sömn i vagnen.

Idag började jag förmiddagen med en ansiktsmask och satt sedan ett par minuter och njöt med ögonen stängda. Men sedan blev jag jätteeffektiv. Man känner sig åtminstone jätteeffektiv då man vet att även om tiden är begränsad får man för en gångs skull göra färdigt det man påbörjar. Man hinner bland annat byta lakan, dammsuga,  röja upp diverse klädhögar och andra högar, baka en paj och förbereda brunch. Man hinner inte alls med så mycket som man skulle vilja, men känslan att kaosmängden för stunden minskat en aning finns där ändå.

Nån kanske skulle sätta på sin favoritmusik, medan jag njuter av tystnaden (tvättmaskinens surr räknas förstås inte). Efter att få börja helgen såhär är jag igen redo att möta min stökiga familj i en vecka igen med allt vad det innebär.

Nu sitter jag däremot här illröd i ansiktet efter min första 10 km joggingtur på jag vet inte hur många år. Ensam jogg i Esbo centralpark med fåglarna som står för musiken är nog ganska skönt det med. Jag är lite stolt över mig själv, måste jag erkänna. Så stolt att det nog blir både Ingmans mudcake glass och creme brulee glass då barnen lagt sig.

Annonser

10 thoughts on “Förmiddagslyx.

  1. Vet du nu måste jag tacka dig för att du skrev att du sprungit 10 km för det gav mig lite fan och anamma så jag var på länk bara för att inte vara sämre 🙂

  2. Låter som värdefulla lördagsförmiddagar, lyxigt! Här börjar helgen för min och barnens del redan på torsdagskväll (eftersom jag är ledig på fredagar) men den ”riktiga” helgen blir sen väldigt kort eftersom maken jobbar långa lördagar.

  3. Hih, jag är precis lika då jag får vara ensam hemma. Tysnad, absolut tysnad. Tror det skulle höras om en knappnål föll.
    Härlig lyx att ha det inprickat att få vara ensam hemma!

  4. Rubriken beskriver det exakt! Ett tyst hus är just vad man behöver ibland.
    Ha en fin lördag kväll!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s