Recept på Key Lime paj.

Denhär pajen är lätt och ganska snabb att laga men den är absolut godast som kall först följande dag. Receptet är på en ganska stor paj, så om man inte orkar vänta till följande dag (som vi) kan man gott provsmaka den som ljummen också.

Botten:

  • 16 digestivekex
  • 125 g smält smör
  • 2 msk socker

Fyllning:

  • saften ur 8 st limefrukter¨
  • 8 äggulor
  • 2 burkar kondenserad mjölk

Maräng:

  • 5 äggvitor
  • 2 dl socker

Krossa digestivekexen och blanda med smält smör och socker. Tryck degen i en pajform och grädda i 225 grader i 5 min. Blanda äggulorna, den kondenserade mjölken och saften ur limefrukterna och häll på pajbottnet. Grädda i 200 grader i ca 25 minuter. Blanda äggvitorna och socker. Hätta upp blandningen i vattenbad tills sockret har smultit. Vispa marrängen i 20 minuter tills den är riktigt hård. Smeta ut marrängen på den avsvalnade pajen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s