Mindre galet?

Jag tycker ju att det skulle ha varit helgalet att dra med alla mina tre till Stockas Galna Dagar förra veckan. Men till Marimekkos ”galna dagar” i Hertonäs for vi hela gänget. Det är ju viktigt att bekanta sig (hjärntvättas av sin mamma?) med finsk design redan från liten ålder.

Saldot blev bl.a. dessa två färgglada haklappar åt Laura. Inte för att de kommer att vara i bruk på en stund ännu, för om jag får välja börjar hon inte med fast föda förrän hon är typ 2 år. Jag har helt enkelt noll intresse för att få en till liten klottgris att torka efter. De som nångång har ätit en måltid med oss kan säkert instämma att även om vår lilla Tilda är fin och härlig på många sätt så hör INTE dethär med fint bordsskick till hennes bästa sidor. Det i kombination med att hon helt klart är i åldern ”all uppmärkamhet är bättre än ingen uppmärksamhet, aha, jag tror jag blandar lite mat i mjölkglaset och slänger lite mat nerför trappan för att få mamma att reagera” gör att jag har ett väldigt intimt förhållande till mina vänner disktrasan och bykmaskinen.

Nå vi får se hur det blir med Laura och mat. Åtminstone vet jag att vi kommer att köra med fingermat sen, för jag ser inte att jag mittiallt har tid att sitta där och mata henne med sked. Vi har kört fingermat version ”light”, dvs även gett gröt och lite puréer, åt Leia och Tilda och det har fungerat bra. Ingen i vår familj har några allergier eller matkänslighet, så jag tror också att jag kommer att ganska snabbt öka sortimentet. Men som tur behöver man inte fundera över dethär ännu på länge.

Ett litet exempel på att tiden inte riktigt vill räcka till allt (eller ens en tredjedel) man skulle vilja med tre små i huset är att jag idag ”hittade” mina vita liljor i plast och allt i det glas som jag snabbt slängt dem i efter butiksresan på tisdagen. Kanske jag får överflyttat dem till en vas i kväll. Nåja, det gäller att prioritera och vårt stackars hushåll är nog mycket lågt på den listan. Dammråttorna tackar åtminstone.

Annonser

3 thoughts on “Mindre galet?

  1. Det låter sååå bekant hur det går till vid matbordet och att all uppmärksamhet är hemåt.. För först födda har dessutom alltid varit otroligt ”ren och städig” av sig så jag blev lite överraskad av den här lilla, söta klottnissen som snart skall fylla 2.

    • Jag lider med er, verkligen 😉 Men å andra sidan har det varit ännu värre, det är inte många månader sedan Tilda vägrade använda sked utan allt skulle ätas med händerna. Du kan ju tänka dig hur trevligt det var när hon åt gröt eller soppa…

      • Ja, men man glömmer så snabbt. Man hinner bara hänga med i det som händer i nuet :).
        Soppa som fingermat låter verkligen klottigt, så på det sättet går det ju framåt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s