Stackars tredje barn.

Det sägs att det är lite såhär med att ha barn:

  • Med första barnet går man på babysim, på babyrytmik, på babyjumppa, på babyfärgbad och på öppet dagis.
  • Med andra barnet går man på babyrytmik, för det är viktigt att andra barnet också får ha en egen hobby.
  • Med tredje barnet far man till matbutiken.

Det är precis såhär hos oss. Ta nu idag igen. Stora barnen fick fara till parken och leka och ha roligt, medan Laura fick snällt följa med till galna dagarna. På galna dagarna skaffade vi sedan sånt vi behöver, lite kuravantar och strumbyxor och sånt – men inget åt Laura, hon har ju ändå två storasystrar att ärva. Vi skaffade också doputstyrsel åt alla i familjen (likadana klänningar åt stora flickorna…ja, ja, här får man himla med ögonen) – utom Laura, för hon kan ju ha nån ärvd klänning. På sin egen fest.

Fast då kände mitt kalla mammahjärta ett stygn av dåligt samvete, för Laura betedde sig exemplariskt under hela vistelsen. Så hon fick något hon också, en liten ask att förvara något viktigt i. Om det sen är en torkad död skalbagge från gården eller en plastring från ett påskägg eller något annat får tiden visa.

…och så får hon en propp i munnen för att hållas tyst. Men mössan är helt hennes egna, den har ingen använt tidigare. Det var en present.

Annonser

2 thoughts on “Stackars tredje barn.

  1. Jo det är nog så att man gör mer med första barnet, men samtidigt så får det första barnet mer prestationsångest och sämst självkänsla, för det duger inte som det är. När man hela tiden hittar på så mycket med första barnet känner det att det måste prestera, kanske. Boken ”Äldst, yngst eller mitt emellan” är intressant om just sånt.

    • Man kan kanske tycka att det är ett privilegium att vara den förstfödda, men samtidigt är det ju föräldrarnas ”försökskanin”. Det är intressant detdär med vilken nummer man är i syskonskaran, och jag tycker det blir speciellt intressant när jag har en äldst, yngst och mitt emellan som alla är flickor. Jag tycker redan nu att man ser vissa skillnader mellan Leia och Tilda, som antagligen är typiska för första barnet och andra barnet. På gott och ont, förstås.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s