Galet.

Stockas galna dagar gör nog folk lite galna. Att ta bilen till stocka på galna dagarnas första dag för att trängas bland alla andra och dessutom ha med barn är nog lite galet. Det gjorde jag idag. Men som försvar for jag bara till Hagalund, inte centrum och jag hade bara ett barn med, inte alla tre. Barnvagnen stannade också snällt hemma, jag var nog snäppet smidigare med bara en baby på magen. Men det var värt det: jag fick min KitchenAid, som jag drömt om länge till bra mycket nedsatt pris. Nu ska det börja bakas bröd och bulla och annat gott här!

Det var förresten en fördel att ha babyn på magen, för när jag kom konkande på min stora tunga låda och en stor tung kasse med allt annat som vi absolut behövde (men förstås inte visste att vi behövde förrän dedär gula skyltarna skrek ut det) kom en äldre herreman och frågade snällt om han fick hjälpa mig att bära lådan till bilen. Det fick han. Mycket snällt!

Senast besökte jag galna dagarna 8.10.2008 och denhär frekvensen på 3,5 år passar nog mig. Förra gången ledde det till förlossning följande dag (Leia), men denhär gången tror jag inte attt följderna blir så dramatiska.

Annonser

14 thoughts on “Galet.

 1. KitchenAid recept för stressade småbarnsföräldrar:
  Skaffa ett underlag av silikon som tål gräddande.
  Sätt på ugnsvärmen en stund så att ugnen blir så varm som degjäsningen fordrar. Stäng av värmen i god tid så ugnen inte hinner bli för varm.
  Blanda degen i KitchenAid enligt ditt favoritrecept. Äldsta barnet kan med fördel agera som maskinist.
  Ställ in degskålen i den jäsningsvarma ugnen.
  Lek med barnen i en timme.
  Lägg silikonunderlaget på en bakplåt.
  Sätt på ugnsvärmen till gräddningstemperatur.
  Ta ut degskålen och vänd den uppochner på bakplåten.
  Lek en stund med barnen. Degen ramlar under tiden ur skålen på plåten.
  Sätt degkakan in i ugnen. Knåda alltså inte.
  Lek med barnen så länge som degen gräddas.
  Ta ut brödet.
  Lek med barnen tills brödet svalnat.
  Bjud barnen på smörgåsar av skivor från nybakat bröd.

 2. Jag e så här lite avundsjuk på din KitchenAid, men det fick bli en megastor grill istället…. KitchenAid står på födisgåvalistan – då på hösten tror jag att jag muka har bättre tid att baka 🙂 *skratta gärna*

 3. Min förlossning kom igång samma kväll som Galna dagar besöket (lö 11.10.2008), nästa morgon föddes Emilie. Så Galna dagarna ÄR galna i olika bemärkelser 🙂

   • Oj, jag födde min första den 11.10.2008 – missade galna dagar helt och hållet den hösten tror jag, men gubben for dit på lördagmorgonen, och blev ganska argt hemringt ganska snabbt.. 😉

   • Åhh jag missade det där med galna dagarna. Då kanske jag inte skulle gått 13 dagar över 😉 Snygg KitchenAid…(läs: VILL OCKSÅ HAA!)

   • Jep, om jag skkulle ha gått 13 dagar över med nån av barnen skulle jag antagligen ha hoppat på tåget för en dags galna dagars shopping 5h bort;)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s