Filuren berättar.

 

Hej! Jag är nu 1,5 månad gammal och har börjat tappa det lilla hår jag hade på huvudet då jag föddes. Dessutom är mina ögonbryn och ögonfransar så ljusa att de knappt syns. Babysar brukar ju sägas likna riktigt gamla män, men min mamma tycker att jag mest liknar en medelålders flintskallig gubbe. Nåväl, en helt söt sådan i så fall. Nu har jag också blivit så stor att jag höjer jätteduktigt huvudet då jag ligger på mage.

Fast sen blir huvudet lite för tungt och jag faller över på rygg istället.

Som tur har jag en storasyster som hjälper att vända mig tillbaka på magen. Jag har egentligen två storasystrar, har jag märkt. Den större av dem, hon är alltid snäll mot mig, läser böcker och visar leksaker och ger tutten och ser till att jag inte blir uttråkad. Den mindre är nog snäll hon också, fast inte lika intresserad av mig och jag är ibland lite rädd för henne, hon klappar alltid mig lite onödigt hårt. Fast hon gör nog inte det på flit, så jag försöker stå ut.

Min storasyster och jag tycker om att kramas…

…och pilla på varandra.

Ibland har vi djupa diskussioner om viktiga saker som händer här i vårt spännande liv.

Dethär är ett exempel på en stund då vi vet till 300 % att det var rätt att inte låta barnantalet stanna vid ett i vår familj!

12 thoughts on “Filuren berättar.

 1. Hon är så söt! Och härligt med syskonkärlek.
  Har lite roligt åt de där med att hon liknar en medelålders flintskallig gubbe för precis så har jag sagt om vår flicka också. Hon har just börjat få lite fjun mitt på huvudet, men i nacken har hon långt mörkt hår. Haha, det ser så komiskt och sött ut.

  • Ja, de är nog söta dehär våra flintskalliga små. Fast nog har jag lite i smyg alltid varit lite avundsjuk på bebisar med en massa hår, det är ju nog supersött med ett spänne i håret på en liten bebis!

 2. Ja om det är NÅT man är säker på är det att syskon ger SÅ mycket mer än de tar. Här vill äldsta sonen ofta somna bredvid minstingen på kvällarna, han älskar honom så mycket att han vill vara nära också om nätterna. ❤

   • Jep! 🙂 De har ju redan en färdig flock och rutiner att komma till. Man vet ju också redan att kärlekern räcker till och bara blir större då den delas och sprids och tar väl det mesta med lite mer ro redan. 😉

   • Ja ja ja, jag vill så höra det där! Hoppas det blir lika ”lätt” för oss på hösten som för er. Tror du har rätt i att man själv slappnar av mera för varje barn och det är ju helt sunt. Tror också att vår äldre kommer att vara den snällare och lugnare med babyn, för han fattar ju sånt nu, kommer säkert att vara helt annorlunda för honom att få ett syskon denna gång. Den yngre kommer säkert att vara helt likadan som er Tilda, härja på, får sån är vår Leona minsann. Härliga bilder once again!

   • Det kommer helt säkert att gå lika bra för er, ni har ju satsat på en så bra åldersskillnad mellan barnen!:) Det är långt till hösten ännu, så du kommer att märka att det blir mer och mer vett i huvudet på båda två före det är dags!

   • Toivon mukaan!!! Nu jyllär liksom 3-års trotsen för fullt hos den ena o 1-års ”trotsen” hos den andra, hon skriker så man blir döv. På riktigt. Men de e ju nog sant att mkt hinner hänta speciellt i den yngres huvu före hösten. Idag såg hon så liten ut i badet, en 1-årig baby men sen på hösten e hon ren en 1,5 årig dam som kan gå o äter bättre själv. Alltså det hoppas jag verkligen…:)

  • Kul med en lika gammal dotter! Denhär vår typ är nog ofta gnällig och lite missnöjd pga magknip, men de stunderna glömmer man direkt hon är på gott humör. Men hon sover fortfarande mycket, så det är nog inte frågan om nån jobbig individ dethär;)

 3. Härliga de är tillsammans! Tur att det finns av stunderna som visar det goda med flera barn 🙂 Blir säkert tungt med tre, för det är det med två, då är det skönt att ibland få göra annat än agera säkerthetsvakt.

  • Stundvis är det förstås tungt med tre, men inte alls på samma sätt om jag tyckte att det var i början med två. Barnen växer ju för varje dag och samtidigt är man själv mer och mer avslappnad för varje barn.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s